Hlavní obsah

Jediným tlačítkem chce udělat díru do světa

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Víte, jak na klávesnici udělat hashtag? Tedy symbol, který je hojně používaný na sociálních sítích jako určitá forma klíčového slova? Většina lidí evidentně ne, na čemž si jeden vynálezce z Londýna rozhodl založit byznys. S jediným tlačítkem se tak snaží udělat díru do světa.

BEZ KOMENTÁŘE: Hashkey má usnadnit psaní dvojitého křížkuVideo: Kickstarter

 
Článek

„S přítelkyní jsme velmi zapáleni do sociálních sítí. Lidé nás neustále žádali, abychom jim ukázali, kde je hashtag? Jak udělat hashtag? Prostě nás napadlo, že je na čase s tím něco udělat,“ prohlásil Ben Gömöri, který za novým projektem stojí.

Foto: Kickstarter

Hashkey se připojuje k počítači pomocí USB kabelu

Londýnský vynálezce vyrobil tlačítko ve stylu MacBooků od Applu, které se k libovolnému počítači připojí prostřednictvím USB kabelu. Místo toho abyste museli přemýšlet nad klávesovou kombinací pro napsání dvojitého křížku, jednoduše zmáčknete Hashkey.

Tvůrce poukazuje také na praktické rozměry zařízení, které není o moc větší než jedna samotná klávesa. Snadno se díky tomu vejde do libovolné brašny společně s notebookem a díky váze pár gramů nebude ani velkou zátěží.

Půl miliónu na rozjetí masové výroby

Že je to bláznivý nápad? Více než stovka lidí, jež se rozhodla na serveru Kickstarter Gömöriho podpořit, by s vámi nejspíše nesouhlasila. Tvůrci přispěli na rozjetí masové výroby více než dvěma tisíci librami (77 000 Kč).

Přispívat je možné ještě necelé dva týdny. Dohromady chce ale mladý Londýňan vybrat 15 000 liber, tedy více než půl miliónu korun. Pokud se mu to nepodaří, bude projekt Hashkey ukončen. V takovém případě nezbude nic jiného, než dvojitý křížek dělat postaru – pravým altem a klávesou x.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám