Hlavní obsah

IFA 2019: Nejpopulárnější notebook od Dellu se dočkal vylepšené verze

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Je lehký, nabízí kompaktní rozměry, a přitom má dostatek výkonu. Řeč je o notebooku XPS 13, který je nejpopulárnějším strojem společnosti Dell – alespoň to tvrdí samotný výrobce. Na veletrhu IFA se tento stroj s líbivými křivkami dočkal vylepšené verze.

Foto: archív výrobce

Dell XPS 13

Článek

Nová generace modelu XPS 13 nabízí, stejně jako předchůdce, 13palcovou obrazovku. Ta podporuje technologii Dolby Vision, která podle výrobce mění zážitek ze zábavy díky mimořádně živé kvalitě obrazu – vysokému jasu, kontrastu a barvám.

V porovnání se standardním obrazem dokáže technologie Dolby Vision v praxi skutečně poskytovat neskutečně věrný barevný obraz. Je to dáno mimo jiné tím, že jas je až čtyřicetkrát vyšší, obrazovka přitom produkuje až desetkrát tmavší odstíny černé. Obrazovka nabízí rozlišení 4K.

Foto: archív výrobce

Dell XPS 13

Hlavní změny se nicméně u laptopu XPS 13 udály uvnitř, laptop totiž dostal nové procesory Intel Core řady U 10. generace, které nabízí vyšší výkon při zachování nízké spotřeby. V nejvyšší konfiguraci stroj nabídne šestijádrový procesor Core i7, půjde tak o jeden z nejrychlejších 13palcových laptopů na trhu, které cílí na firemní klientelu.

Velmi praktické je také to, že Dell XPS 13 přitom může pracovat pod operačními systémy Windows 10 nebo Ubuntu 18.04 LTS. Na své si přijdou tedy i uživatelé, kteří nechtějí používat platformu od amerického softwarového gigantu.

Dell XPS 13 se bude nabízet také v praktickém provedení 2-in-1, tedy jako hybrid. Díky speciálním pantům a dotykové obrazovce bude moci tento model fungovat klidně jako tablet, bude stačit pouze přetočit obrazovku na druhou stranu.

Na pultech tuzemských obchodů by se nové laptopy řady XPS 13 měly objevit v průběhu nadcházejících týdnů. Pouze nejvyšší konfigurace s procesorem Core i7 dorazí o něco později, Vánoce by každopádně stihnout měla.

Foto: archív výrobce

Dell XPS 13 2-in-1

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám