Hlavní obsah

Hybrid Surface Book 3 vypadá stejně jako předchůdce, je ale rychlejší a má lepší výdrž

Novinky, huj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pořadí již třetí generace se dočkal hybrid Surface Book, který kombinuje to nejlepší ze světa tabletů a klasických počítačů. Novinka od Microsoftu vypadá prakticky úplně stejně jako předchůdce, láká však na vyšší výkon díky novým součástkám.

Představení hybridního laptopu Microsoft Surface Book 3Video: archív výrobce

 
Článek

Surface Book 3 se bude nabízet v různých konfiguracích, ale také hned ve dvou velikostech – s 13,5palcovým a 15palcovým displejem. První zmiňovaná verze nabídne rozlišení 3240 x 2160 obrazových bodů, druhá pak 3000 x 2000 pixelů.

Dotyková obrazovka je navíc u obou velikostí odpojitelná od klávesnice, takže Surface Book dokáže fungovat klidně jako klasický tablet. K dotykovému displeji půjde přikoupit i stylus, který je schopen rozeznat více než tisíc různých intenzit přítlaku.

Foto: archív výrobce

Surface Book 3

Foto: archív výrobce

Surface Book 3

V otázce výkonu sází novinka na procesory Intel Core desáté generace. K mání budou provedení s nejvýkonnějšími čipy Core i7, ale také s cenově dostupnějšími verzemi Core i5. Operační paměť může dosahovat kapacity 8, 16 nebo 32 GB, velikost úložiště se pak bude pohybovat mezi 256 GB a 1 TB.

Základní konfigurace si musí vystačit s integrovaným grafickým čipem Intel Iris Plus, náročnější uživatelé nicméně mohou sáhnout po variantě s dedikovanou grafikou Nvidia GeForce GTX 1650 nebo GTX 1660 Ti. Přestože je Surface Book 3 primárně pracovní nástroj, posloužit klidně může i na hraní her.

Nejlevnější počítač od Microsoftu se dočkal nástupce

Hardware

V závislosti na konkrétní konfiguraci slibuje výrobce výdrž až 17 hodin, což je o hodinu lepší výsledek než u předchůdce s pořadovým číslem dva.

Otazník zatím visí nad tím, kdy se Surface Book 3 začne prodávat v tuzemských obchodech. Ceny by nicméně měly startovat už pod hranicí 50 tisíc korun, v případě nejlepšího provedení se ale vyhoupnou na více než 70 000 Kč.

Foto: archív výrobce

Surface Book 3

Foto: archív výrobce

Surface Book 3

Reklama

Související články

Co umějí nejlepší tablety na trhu

Řada lidí musí kvůli koronaviru pracovat z domova. Na to promptně zareagovali výrobci tabletů, kteří v uplynulých týdnech představili špičkové modely. Ty...

Výběr článků

Načítám