Hlavní obsah

Hewlett Packard představil 18 mm tenký notebook s LED displejem

Novinky, Miloslav Fišer

Společnost Hewlett Packard uvedla na trh nový ultralehký a ultrapřenosný notebook s názvem Voodoo Envy 133. Laptop se pochlubí výškou pouhých 18 milimetrů a hmotností 1,5 kilogramu. Jeho přítomnost tak nejspíše nepostřehnete ani ve vaší kabelce. Nový notebook je přímou konkurencí pro nejtenčí Macbook světa od Apple.

Článek

Voodoo Envy 133 je určen pro nejnáročnější uživatele, kteří touží po oslnivém výkonu při zachování dostatečné mobility. Notebooky budou osazeny procesory společnosti Intel, konkrétně modely Core 2 Duo SP7700 či SP7500.

Výrobce záměrně neosadil notebook klasickým pevným diskem, ale SSD variantou, která nabídne nižší spotřebu, vyšší přenosovou rychlost a v přední řadě nulový hluk. Notebook bude osazen SSD diskem s kapacitou 64 GB. Samozřejmostí jsou běžné periferie, jako jsou vestavěné bezdrátové WiFi a Bluetooth adaptéry.

:. Tělo notebooku je jen o málo vyšší, než běžný USB port. Foto: Archiv

Chybět nebude ani digitální HDMI výstup, abyste mohli propojit laptop s vaší domácí televizí. Kompaktní rozměry notebooku dolaďuje displej s úhlopříčkou 13,3“, který nabídne technologii LED podsvícení.

Přestože výrobce prozatím tají všechny bližší technické parametry nového stroje, novinka by se na českém trhu měla objevit začátkem července tohoto roku, přičemž jeho cela by se měla pohybovat okolo 34 000 korun.

Voodoo Envy 133 konkurence nejtenčího notebooku od Applu

V lednu Apple představil údajně "nejtenčí notebook světa" s názvem MacBook Air. "Postavili jsme světově nejtenčí notebok a přitom jsme jej neobrali o standardní klávesnici a 13palcový displej," prohlašoval s nadšením v lednu Steve Jobs, šéf Apple.

:. Apple MacBook Air již není nejmenším notebookem světa. Foto: Archiv

Základem notebooku MacBooku Air je dvoujádrový procesor s kmitočtem 1,6 nebo 1,8 GHz, 2 GB operační paměti a 80 GB pevný disk nebo jeho 64 GB flash varianta. Samozřejmostí je vestavěná webkamera a podpora bezdrátových sítí.

Tento MacBook obsahuje 13,3" displej s LED podsvícením s rozlišením 1280 x 800 bodů. Hmotnost přístroje dosahuje 1,36 kilogramů, jeho tloušťka činí 19,3 milimetru. Již nyní je tedy jasné, že nejtenčím notebookem světa je v současnosti Voodoo Envy 133.

Reklama

Související články

Apple inovuje svou řadu počítačů iMac

Nové modely postavila na procesorech Intel Core 2 Duo a doplnila nejvýkonnější grafiku, která kdy byla na iMacu dostupná. Nejvýkonnější iMac z této řady...

Napster začal prodávat hudbu ve formátu MP3

Internetový hudební servis Napster v úterý začal prodávat hudební soubory v MP3 formátu bez ochrany proti kopírování. Napster si od tohoto kroku slibuje,...

Výběr článků

Načítám