Hlavní obsah

Microsoft chystá malý tablet

Novinky, zgl

Společnost Microsoft už od loňského roku prodává v zahraničních obchodech tablet Surface. Přestože v České republice se přístroj zatím oficiálně nenabízí, americký softwarový gigant již pracuje na nové verzi. Upozornil na to server Wall Street Journal.

Foto: Microsoft

Aktuálně prodávaný Microsoft Surface

Článek

Nový Surface by se proti aktuálně nabízenému modelu měl lišit především v úhlopříčce displeje. Místo 10,6palcového panelu (1366 x 768 obrazových bodů) bude použit sedmipalcový monitor. Jeho rozlišení ale zatím není známo.

Stejnou taktiku použila v loňském roce společnost Apple. Vedle 9,7palcového tabletu začala nabízet také iPad Mini, který disponuje obrazovkou s úhlopříčkou 7,9 palce a rozlišením 1024 x 768 pixelů. Díky redukci rozměrů je o polovinu lehčí než předchozí verze, přitom je ale stejně výkonný. [celá zpráva]

Foto: Apple

iPad Mini

Microsoft zatím informace o novém přístroji nijak nekomentoval. Jisté tak není, jaký konkrétní hardware bude použit, ani kdy a za jakou cenu se novinka objeví na trhu.

Tablet Surface je postaven na platformě nVidia Tegra 3 s čtyřjádrovým procesorem T30 taktovaným na 1,3GHz a 12jádrovým grafickým čipem. K dispozici jsou dále 2 GB operační paměti a 64GB úložný prostor.

Na zahraničních trzích je v prodeji také výkonnější verze s přídomkem Pro. Ta disponuje procesorem Intel Core i5, grafickým čipem Intel HD 4000 a 4 GB operační paměti. V Americe je Surface Pro možné koupit za 899 USD (17 800 Kč), základní verzi pak za 499 dolarů (10 000 Kč).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám