Hlavní obsah

Drtivá většina displejů pro chytré hodinky Applu je nekvalitní

Novinky, zgl

S nepříjemným problémem se musí vypořádat společnost Apple. Nové chytré hodinky s logem nakousnutého jablka se mají začít prodávat už příští měsíc, drtivá většina dodávaných displejů je však nekvalitní. Upozornil na to zpravodajský server listu China Today s odvoláním na informace přímo z tamních továren.

Co umí chytré hodinky od AppluVideo: archív výrobce

 
Článek

Kvalit požadovaných zástupci Applu nedosahuje údajně 60 až 70 procent produkce displejů pro Watch. Jak se totiž ukázalo, vyrobit plastovou verzi OLED panelu, která by dosahovala kvalit skleněné varianty, není tak snadný úkol.

Hlavním dodavatelem dotykových obrazovek je společnost LG. Problémy s výrobou budou mít nejspíše přímý dopad na dostupnost novinky na světových trzích. Místo plánovaných tří miliónů kusů by se tak během dubna měla v prodeji objevit méně než polovina.

Foto: Stephen Lam, Reuters

Šéf Applu Tim Cook s novými chytrými hodinkami Watch

Zástupci amerického počítačového gigantu se k problémům s kvalitou displejů pro Apple Watch zatím oficiálně nevyjádřili.

Americký elektronický gigant svými prvními hodinkami vstupuje na trh s nositelnou elektronikou, kde hlavní slovo prozatím měla konkurenční společnost Samsung. Chytré hodinky od Applu mají fungovat jako příslušenství pro chytrý telefon iPhone, zároveň však budou do určité míry suplovat jeho funkce. Bude s nimi možné například telefonovat.

Analytici předpovídají odvětví nositelné elektroniky zářnou budoucnost. Do roku 2020 trh podle nich vzroste desetinásobně na 100 miliónů zařízení. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám