Hlavní obsah

Detaily o revoluční konzoli od Nintenda budou odhaleny za pár týdnů

Novinky, ort

Společnost Nintendo svolává novináře na akci, která se bude konat v polovině ledna. Na ní budou prozrazeny všechny detaily týkající se připravované televizní konzole zvané Switch, která by měla v herním světě způsobit doslova revoluci. Bude totiž sloužit nejen u TV, ale také na cestách.

Nintendo SwitchVideo: archív výrobce

 
Článek

Jak bude Switch vypadat, ukázal japonský herní gigant již před několika týdny. [celá zpráva]

Doposud však nezazněly žádné informace o výkonu novinky. Otazník tedy visí nad tím, jaké hardwarové součástky se budou pod plastovými kryty novinky schovávat.

Právě hardwarová výbava je přitom důležitější, než by se mohlo na první pohled zdát. Pokud totiž novinka nebude dostatečně výkonná, nebude stačit na výkon těch nejnovějších her. Pak bude její prodejní úspěch do značné míry ohrožen.

Na doma i na cesty

Co doposud o novince víme? Switch je v první řadě plnohodnotnou televizní konzolí. Ve chvíli, kdy zařízení vytáhnete z dodávané dokovací stanice, máte kapesní herní systém s vlastní obrazovkou. Nintendo tak odbourá nutnost pořizování dvou zařízení, na doma i na cesty bude stačit jen jedno.

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch

Zařízení má na obou bocích odnímatelné bezdrátové ovladače, které nesou název Joy-Con. Hráč může použít Joy-Con ovladač v každé ruce, případně jeden půjčit kamarádovi, se kterým bude hrát. Přikoupit samozřejmě půjdou i další, aby mohlo na systému hrát více lidí najednou.

Her by mělo být k dispozici v době vydání více než dostatek. Už nyní přislíbila vývoj vlastních titulů pro Switch například studia Bethesda, Codemasters, Electronic Arts, Konami Digital Entertainment, SEGA Games, Take-Two Interactive Software či Ubisoft. Seznam partnerů je ale daleko delší.

Příznivá cena?

Switch se objeví na pultech obchodů až v březnu příštího roku. Na lednové akci by měla být prozrazena kromě přesných hardwarových součástek také pořizovací cena. Ta by měla být podle dřívějších spekulací příznivá.

Cena základního provedení by se měla pohybovat v rozmezí 6000 a 6500 Kč. V prodeji by se měl údajně objevit také model s vyšší kapacitou úložného prostoru a s přibalenou novou hrou – u něj by cenovka neměla překročit hranici osmi tisíc korun. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám