Hlavní obsah

Definitivní tečka za slavnou konzolí Wii, Nintendo už ji nebude opravovat

Novinky, bri

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konzole Nintendo Wii byla ve své době naprostý unikát. Bylo to první herní zařízení, které se snažilo zvednout hráče ze sedaček. Za slavnou herní platformou ale nyní japonský výrobce udělá definitivní tečku, přestane ji totiž opravovat.

Foto: archív výrobce

Konzole Nintendo Wii zvedla hráče z gauče.

Článek

Konzole Wii byla kdysi šlágrem, na pultech byla v letech 2005 až 2011 a prodalo se jí 101 milionů kusů. I když už není nejmladší, v řadě domácností stále funguje. Jenže když se systém rozbije, oprava není vůbec jednoduchá, neboť náhradní díly jsou nedostatkovým zbožím.

A to je hlavní důvod, proč se Nintendo rozhodlo přestat tyto konzole k 31. březnu opravovat, jak informovali zástupci podniku na oficiálních webových stránkách. Toto datum bude tedy symbolickou poslední tečkou za celou herní platformou, i když na vlastní pěst si nadšenci pravděpodobně budou moci s pomocí dílů z druhovýroby servisovat své zařízení stále.

Nad konzolí Wii U se stahují mračna. Tvůrci od ní dávají ruce pryč

Hry a herní systémy

Konec Wii byl nicméně plánován již delší dobu. Z pultů obchodů tento herní systém zmizel již před lety, postupně byly navíc osekávány některé funkce. Například již od konce roku 2018 japonská konzole nepodporovala streamovací služby.

Wii je nicméně jednou z nejpopulárnějších konzolí v celé historii společnosti Nintendo. Svůj úspěch si zajistila především interaktivním ovládáním každé hry. Hráč neovládá hru pouhým mačkáním tlačítek, ale reálnými pohyby, které by v daných situacích dělal. Na rozdíl od Projektu Natal je ale nutné při hraní na Wii mít vždy v ruce ovladač.

Foto: archív výrobce

Nintendo Wii

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám