Hlavní obsah

Chytré hodinky se obejdou bez nabíječky osm měsíců

Novinky, lez

Rekordní dobu se bez nabíječky obejdou chytré hodinky Activité Steel od Nokie – až osm měsíců. Na první pohled se totiž tento model nijak dramaticky neliší od klasických ručičkových hodinek, ve skutečnosti jde však o daleko sofistikovanější zařízení.

Foto: archív výrobce

Nokia Activité Steel

Článek

Při prvním pohledu na model Activité Steel jen málokoho napadne, že jde skutečně o chytré hodinky. Dotykový displej byste zde hledali marně, nahradili jej klasické ručičky. Zakoupit testovaný model je možné ve dvou různých provedeních. Ty se od sebe liší v podstatě pouze barvou ciferníku – je buď černý, nebo bílý.

Pouzdro hodinek je vyrobeno z oceli (316L) a samotné ručičky jsou chromované. Sklíčko, které je chrání, je dvojité a vypouklé.

Foto: archív výrobce

Nokia Activité Steel

Hodinky nemají žádný konektor. Vůbec je totiž není potřeba připojovat ani nabíjet každý den jako u konkurenčních modelů. Baterie uvnitř hodinek vydrží pracovat až osm měsíců.

Hodinky Nokia Activité Steel se připojují k chytrému telefonu pomocí rozhraní Bluetooth. Po inicializaci zařízení je do přístroje nutné nainstalovat ještě obslužný software Health Mate. Ten je k dispozici zdarma pro iOS i Android.

Foto: archív výrobce

Obslužný software Health Mate

Hodinky slouží k monitorování všech denních aktivit – například běhu, chůze či plavání, jelikož přístroj je vodotěsný. Navíc dovede sledovat i spánkové fáze uživatele, pokud si je nechává na zápěstí i v noci. Možné si je také nastavit budíček ve formě jemných vibrací.

O dosažení předvolených cílů uživatele informuje menší ručička přímo na ciferníku. Ta v procentech ukazuje, jak jste během dne ve svých aktivitách pokročili. Pokud se dostanete až na stovku, logicky jste dosáhli vytyčeného cíle.

Hodinky Nokia Activité Steel jsou již v prodeji za 3500 Kč.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám