Hlavní obsah

CES 2019: Nejtenčí notebook na světě vyrobil Asus

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Las Vegas

I na letošním ročníku veletrhu CES pokračuje honba za nejtenčím notebookem na světě. Titul tentokrát uzmula společnost Asus, která představila model ZenBook S13. Ten má v pase pouze 12,9 mm, tenčí model byste na pultech obchodů hledali marně.

BEZ KOMENTÁŘE: ZenBook S13Video: archív výrobce

 
Článek

ZenBook S13 (UX392) se v Las Vegas představil společně s větším bratříčkem ZenBook 14 (UX431). Titulem nejtenčí na světě se chlubí první zmiňovaný model.

Verze S13 sází mimochodem také na nejnovější generaci procesorů Intel Core a nejvyšším poměrem obrazovky k tělu na světě, který činí 97 %. Jeho rámečky jsou široké pouze 2,5 mm. Na první pohled se tak může zdát, že obrazovka vůbec žádné rámečky nemá.

Foto: archív výrobce

ZenBook S13 (UX392)

Navzdory kompaktním rozměrům má novinka samostatnou grafickou kartu NVIDIA MX150. Notebook se vyznačuje lehkým šasi z jednoho kusu hliníku s hmotností 1,1 kg a odolností, která odpovídá armádním standardům MIL-STD-810G. Měl by si tedy v praxi nechat líbit i méně šetrné zacházení.

Také model ZenBook 14 (UX431) patří k těm kompaktnějším a elegantnějším strojům na trhu. Je pak vybaven NanoEdge displejem s 86% poměrem obrazovky k tělu. Plocha šasi je o 6 % menší v porovnání s předchozím modelem UX430.

Foto: archív výrobce

ZenBook 14 (UX431)

Výbavu tvoří procesory 8. generace Intel Core i7, grafická karta NVIDIA GeForce MX150, 16 GB RAM, rychlé PCIe SSD úložiště a gigabitová Wi-Fi. Volitelnou výbavou je NumberPad se zabudovanou numerickou klávesnicí přímo v touchpadu a nechybí ani čtveřice reproduktorů.

ZenBook 14 a ZenBook S13 by se měly objevit na pultech obchodů v horizontu několika týdnů. Na informace o ceně si nicméně budeme muset ještě nějakou dobu počkat.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám