Hlavní obsah

Ceny notebooků spadly pod 5000 Kč

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za méně než čtyři tisíce korun se dá dnes pořídit celá řada chytrých telefonů i počítačových tabletů. Stejně tak je ale možné pod touto cenovou hranicí sehnat i notebook. Vyplývá to z informací Zboží.cz, které provozuje společnost Seznam.

Foto: archív výrobce

Lenovo IdeaPad A10

Článek

Ještě loni před Vánocemi se ty nejlevnější notebooky prodávaly okolo šesti tisíc korun. S příchodem nového roku ale pár přístrojů citelně zlevnilo. Za méně než pět tisíc korun je možné sehnat například 10palcový Asus EEE X101CH, jehož cena začíná na baťovských 4990 Kč, nebo 11,6palcový Acer Aspire E11. Za něj zájemci zaplatí 4836 korun.

Foto: archív výrobce

Asus EEE PC X101CH

Foto: archív výrobce

Acer Aspire E11

To nejlevnější, co je možné aktuálně pořídit, ale představuje model Lenovo IdeaPad A10. Podle Zboží.cz se nabízí od 3499 Kč. Jak se podařilo výrobci srazit cenu tak nízko?

I když se tento model na první pohled nijak výrazně neliší od běžných notebooků, je postaven na podobných součástkách jako počítačové tablety a místo operačního systému Windows používá platformu Android.

Foto: archív výrobce

Lenovo IdeaPad A10

Dotyková obrazovka má úhlopříčku 10,1 palce a rozlišení 1366 x 768 obrazových bodů. O výkon se stará procesor Rockchip RK3188 ARM Cortex A9, jehož čtyři jádra pracují na frekvenci 1,8 GHz. Má také k dispozici integrované grafické jádro Mali-400MP4 a 1 GB operační paměti.

SSD disk má kapacitu 16 GB. Tento stroj je v podstatě hybrid. Na první pohled vypadá jako obyčejný notebook, díky uchycujícím pantům je možné dotykový monitor vyklopit o více než 180°. V takovém případě pak začne klávesnice sloužit jako podstavec tabletu.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám