Hlavní obsah

Čekání je u konce, HomePod mini dorazil do Česka

Novinky, Ondřej Husák

Tuzemští prodejci mají konečně skladem chytrý reproduktor HomePod mini, který si odbyl premiéru již v loňském roce. Zájem o novinku byl nicméně před Vánocemi a zkraje letošního roku tak enormní, že se vyprodala vždy dřív, než dorazila na sklady obchodů – lidé přístroje rozebrali v rámci předobjednávek.

Představení chytrého reproduktoru Apple HomePod miniVideo: archív výrobce

 
Článek

Hned na úvod je nutné zdůraznit, že HomePod mini společnost Apple oficiálně v Česku nenabízí. Přesto jej celá řada prodejců dováží do tuzemska na vlastní pěst.

I když je cenovka kvůli nákladům na dovoz a DPH o něco vyšší než v zahraničí, stále jde o velmi atraktivní nabídku. Původní velký HomePod se totiž v obchodech nabízí za necelých 10 tisíc korun, za HomePod mini nicméně případní zájemci zaplatí pouze 3,5 tisíce korun.

Právě atraktivní cenovka je patrně hlavním důvodem, proč byla novinka tak nedostatkovým zbožím. Nyní se ale již zvýšenou poptávku podařilo evidentně vyřešit, a tak lidé mohou konečně novinku zakoupit i bez týdnů čekání v pořadnících.

Foto: archív výrobce

HomePod mini

Foto: Stephen Lam, Reuters

Původní Apple HomePod

Na první pohled zaujme HomePod mini kompaktními rozměry, válcovitý tvar nahradil kulatý design. Na kompaktní rozměry se americký počítačový gigant nezaměřil náhodou. Věří, že si nyní lidé koupí těchto chytrých reproduktorů domů více – v některých místnostech mohou mít dokonce dva reproduktory najednou, které díky tomu budou hrát stereo.

Hlavní funkčnost nicméně zůstala zachována. HomePod je relativně sofistikované zařízení – dokáže obsluhovat chytrou domácnost na základě hlasových povelů, které mu uživatel zadá. Pro majitele zařízení s logem nakousnutého jablka to není zase tak velká inovace, jak by se mohlo na první pohled zdát. Jde totiž o osobní asistentku Siri, kterou americký počítačový gigant v podstatě uzavřel do speciálního reproduktoru.

Vánoce nestihne ani chytrý reproduktor od Applu, dorazí až příští rok

Vánoce

Díky tomu je Siri schopná se snáze napojit na systémy pro chytré domácnosti a na dálku řídit například termostaty, různá zabezpečovací zařízení, přehrávat hudbu apod.

U verze mini přibyly některé zajímavé vychytávky, například funkce zvaná Intercom. Pokud máte po domě nebo bytě skutečně více chytrých reproduktorů, můžete skrz ně komunikovat s dalšími členy domácnosti.

Foto: repro Apple

Apple HomePod Mini

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám