Hlavní obsah

Beznadějně vyprodáno. Hlad po hodinkách Watch Series 7 byl obrovský

Minulý týden v pátek se v Česku začaly oficiálně prodávat nové chytré hodinky Apple Watch Series 7. Zájem byl tak vysoký, že už po pár hodinách zmizely prakticky všechny hodinky z pultů českých obchodů. A vše nasvědčuje tomu, že si případní zájemci budou muset na další várku ještě dlouho počkat.

Chytré hodinky Apple Watch Series 7Video: archív výrobce

 
Článek

I když prodej odstartoval teprve minulý pátek, předobjednávat hodinky mohli lidé už od předchozího týdne. Zájem však byl tak vysoký, že se v některých případech nepodařilo uspokojit ani všechny zákazníky, kteří si objednali hodinky s týdenním předstihem.

Objednávek je evidentně tolik, že někteří prodejci raději úplně přestali slibovat, kdy budou schopni zákazníky uspokojit – datum dostupnosti uvádějí jako neznámé.

Samotný Apple na svých webových stránkách uvádí, že aktuálně vytvořené objednávky budou dodány za více než měsíc, konkrétně koncem listopadu.

Lákadla moderních chytrých hodinek

Testy

Co umí a kolik stojí?

Watch Series 7 vypadají daleko lépe než předchůdce, dostaly totiž extrémně tenké rámečky okolo displeje. Kompletním přepracováním displeje se podařilo zmenšit rámeček o 40 %, takže plocha obrazovky je teď skoro o 20 % větší než na Series 6. A o víc než 50 % větší než na Series 3.

Dotyková obrazovka je nyní tak velká, že se na ni vejde celá QWERTY klávesnice pro psaní odpovědí. Displej je navíc chráněn speciální vrstvou, díky kterému by měl být odolnější. Větší displej je pak o 70 % jasnější v režimu always-on.

Foto: archív výrobce

Apple Watch Series 7

Foto: archív výrobce

Porovnání starého a nového designu hodinek

Apple Watch Series 7 se budou nabízet v pěti nových barvách a také ve dvou titanových provedeních. Navzdory většímu displeji jsou nové hodinky kompatibilní s pásky z předchozích modelů. Případní zájemci budou moci také vybírat mezi dvěma velikostmi pouzder – k mání bude 41 a 45 mm, jak již bylo uvedeno výše.

Hodinky mají mít opět 18hodinovou výdrž baterie, nabíjení má být ale o 30 % rychlejší. Pouhých 45 minut na nabíječce stačí na nabití z 0 na 80 %.

Ceny modelu Watch Series 7 startují na 10 990 Kč v případě 41mm modelu, za 45mm verzi případní zájemci zaplatí 11 790 Kč. Samozřejmě za některé pásky si lidé připlatí ještě více, vybírat je také možné mezi základní verzí a modelem s eSIM – tedy s mobilní konektivitou, ten případné zájemce vyjde o necelé tři tisíce korun dráž.

Foto: archív výrobce

Apple Watch Series 7

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Levné iPhony 13 zmizely z obchodů

Nový iPhone 13 Pro i jeho větší bratříček 13 Pro Max jsou beznadějně vyprodané již od konce září – lidé je skoupili prakticky hned, jak se objevily na pultech...

Výběr článků

Načítám