Hlavní obsah

Apple nové bezdrátové špunty neukázal. Využít situace chce Sennheiser

Novinky, Lenka Zoulová

Od uvedení zatím poslední generace sluchátek AirPods Pro, které představují to nejlepší v nabídce společnosti Apple, uplynuly již dva roky. Letos jsme se nástupce nedočkali. Využít toho se snaží společnost Sennheiser, která s modelem CX Plus True Wireless cílí na náročné uživatele. Cenovku přitom tento renomovaný výrobce audia nasadil níže než Apple.

Foto: archív výrobce

Sennheiser CX PLUS True Wireless

Článek

Sennheiser CX PLUS True Wireless je na tuzemském trhu naprostá novinka, nabízí se za 3350 Kč. Výrobce má sice v nabídce ještě luxusnější model Momentum True 2 Wireless za bezmála šest tisíc korun, ale s ohledem na poměr cena/výkon je rozhodně zajímavější CX PLUS True Wireless.

V porovnání s konkurenčním modelem Apple AirPods Pro, který aktuálně případné zájemce vyjde na 5690 Kč, totiž novince nechybí ve výbavě v podstatě nic. Naopak v některých parametrech dokonce model od Sennheiseru jablečnou konkurenci překonává.

Foto: archív výrobce

AirPods Pro

Hlavní předností má být podle výrobce nadprůměrná kvalita zvukové reprodukce, což dokládá i extrémní frekvenční rozsah 5 Hz – 21 kHz. Bezproblémový přenos hudby do sluchátek zajistí Bluetooth 5.2 s podporou kodeků AAC, aptX i nejnovějšího aptX Adaptive.

Nechybí funkce aktivního potlačení okolního hluku umožňující nerušený poslech hudby a podcastů i v prostředcích hromadné dopravy ani sestava čtyř velikostí silikonových nástavců, které zajistí potřebnou pasivní izolaci. Samozřejmostí je i vestavěný ekvalizér.

Po mobilech se Xiaomi snaží zaujmout i sluchátky, lákají dlouhou výdrží

Hardware

Lákadlem je také intuitivní dotykové ovládání, které lze přizpůsobit dle osobních preferencí pomocí aplikace Sennheiser Smart Control. Ať už potřebujete vyřídit hovor, ovládat přehrávač či hlasového asistenta Apple Siri či Google Assistant, stačí se dotknout sluchátka.

Užitečnou funkcí je také transparentní režim, díky kterému není třeba pro nerušenou komunikaci s okolím vyjmout sluchátka z ucha. Vše podstatné slyšíte zřetelně i s nasazenými sluchátky, pokud příslušný režim aktivujete.

Foto: archív výrobce

Sennheiser CX PLUS True Wireless

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Lákadla moderních bezdrátových špuntů

Bezdrátové špunty z kategorie true wireless, u kterých není kabelem spojené dokonce ani pravé sluchátko s levým, se těší stále větší popularitě. Toho jsou si...

Výběr článků

Načítám