Hlavní obsah

Apple natáčel reklamu na nejnovější chytré hodinky i v Česku

Novinky, ort
Praha

Do Česka se vydala natáčet svůj reklamní spot na nejnovější chytré hodinky Watch Series 5 společnost Apple. Není to přitom poprvé, co v globální kampani použil americký počítačový gigant záběry z českých končin.

Chytré hodinky Watch Series 5 od společnosti AppleVideo: archív výrobce

 
Článek

Chytré hodinky Watch Series 5 si odbyly premiéru již v první polovině minulého týdne. Pozornější čtenáři si patrně již na produktovém videu všimli, že část záběrů pochází z České republiky. Nejmarkantnější jsou ty, které zachycují pražské metro na lince A.

Foto: archív výrobce

Pražské metro jde na záběrech velmi dobře poznat.

Foto: archív výrobce

Ukázka z reklamy společnosti Apple

V minulých letech dal Apple prostor České republice například ve své vánoční kampani, tehdy krásám Žatce a Libochovic. V prvním zmiňovaném městě, které leží na severozápadě Česka, se natáčel spot Frankensteinovy svátky.

Tento umělý člověk – monstrum ohyzdné podoby s nadlidskou silou – žije v chalupě nad městem. V ní si nahrává na svůj iPhone zvuk z hrací skříňky, aby si jej pak mohl přehrávat v teple svého ušáku u krbu.

Pak se rozhodne sejít dolů mezi lidi – právě na Hošťálkovo náměstí, které se nachází v Žatci. Tím vyruší všechny obyvatele, kteří se na prostranství kochají vánoční atmosférou a rozsvíceným stromkem.

Frankenstein v reklamě AppluVideo: Apple

Příběh o lásce

Také druhý vánoční spot Applu pochází z českých luhů a hájů, konkrétně ze zámku Libochovice, který se nachází v okrese Litoměřice. Ve 30 sekundách se americký počítačový gigant snaží převyprávět příběh dvou milenců – Romea a Julie. Do obou rolí přitom obsadil malé děti.

Vzápětí se totiž diváci dozvědí, že jde o školní představení, které si jeden z rodičů natáčí. Jak jinak než na nový iPhone. „Vaše nahrávky budou vypadat na iPhonu 7 jako skutečné filmy,“ lákají v reklamě zástupci Applu.

Romeo a Julie v reklamě AppluVideo: Apple

Co umí Apple Watch Series 5?

Hodinky Watch Series 5 jsou ve všech ohledech lepší než předchůdce. Patrně tím nejmarkantnějším rozdílem je funkce Always-On displej. Díky této vychytávce bude malá dotyková obrazovka neustále zapnutá a bude zobrazovat čas jako u skutečných hodinek.

Tato funkce by přitom neměla mít negativní vliv na celkovou výdrž baterie, protože v rámci Always-On displeje se obrazovka přepne do extrémně šetřícího módu, který radikálně omezí obnovovací frekvenci panelu.

Podle informací výrobce by tak hodinky měly vydržet na jedno nabití totéž co předchůdce – až 18 hodin. To v praxi znamená, že se bez elektrické zásuvky obejdou celý den. Na noc je ale bude nutné dávat do nabíječky.

Více se o chytrých hodinkách Watch Series 5 dozvíte v našem dřívějším článku.

Foto: Stephen Lam, Reuters

Apple Watch Series 5

Foto: Stephen Lam, Reuters

Apple Watch Series 5

Může se Vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám