Hlavní obsah

Apple nasadil u nových MacBooků Pro vyšší cenovky

Lepší displej, vyšší výkon, více konektorů či chytřejší nabíjení. Apple předělal nové MacBooky Pro od prvního do posledního šroubku. Za všechna vylepšení si ale naúčtuje pořádný příplatek, proti loňskému modelu totiž dvě čerstvě představené novinky značně podražily.

Foto: archív tvůrců

Nový MacBook Pro (2021)

Článek

Loni před Vánocemi lákal americký počítačový gigant na MacBook Pro 13 – číslovka v názvu označuje podobně jako u letošních novinek velikost obrazovky.

Tehdy byl Apple vychvalován až do nebes, že na poměry jablečných zařízení nasadil cenovku velmi rozumně. Základní model bylo možné pořídit už od 38 990 Kč.

V případě dvou novinek, které si odbyly premiéru v pondělí, jsou však ceny daleko více ambiciózní. MacBook Pro 14 vyjde případné zájemce na 58 990 Kč, za větší MacBook Pro 16 zaplatí 72 990 Kč.

Apple se chce stát čipovým gigantem

Hardware

Oba modely mají takovéto cenovky přitom pouze v případě základních konfigurací. Pokud se rozhodnete pro výkonnější čip, více operační paměti či větší úložiště, cena vzroste klidně i o několik desítek tisíc korun.

V současnosti jsou již na nové MacBooky Pro přijímány předobjednávky. Skladem by prodejci měli mít novinky koncem října.

Foto: archív tvůrců

Nový MacBook Pro (2021)

Foto: archív výrobce

MacBook Pro (2020)

Nové MacBooky Pro přinášejí především vyšší výkon. Už loňský čipset M1 přitom patřil k tomu nejlepšímu na trhu, nabídl vysoký výkon při zachování velmi příznivé spotřeby.

Novinky zvané M1 Pro a Apple M1 Max jej ale ve všech ohledech překonávají.

Apple tvrdí, že desetijádrový čip M1 Max je až 3,7krát rychlejší. Jeho součástí je grafika, která je výkonnější až třináctkrát. Strojové učení je rychlejší až jedenáctkrát.

Model M1 Pro je ve srovnání s M1 Max sice o něco pomalejší, ale stále by mělo jít o jeden z nejvýkonnějších procesorů na trhu.

Více se o nových MacBoocích Pro dozvíte v našem dřívějším článku:

Co bude po iPhonech 13? Další várka novinek od Applu

Hardware

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Levné iPhony 13 zmizely z obchodů

Nový iPhone 13 Pro i jeho větší bratříček 13 Pro Max jsou beznadějně vyprodané již od konce září – lidé je skoupili prakticky hned, jak se objevily na pultech...

Výběr článků

Načítám