Hlavní obsah

Američané vymysleli speciální klávesnici pro blondýnky

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na český trh se dostal nový americký vynález – speciální počítačová klávesnice, která je určena především pro něžnější pohlaví. Sami konstruktéři navíc s trochou nadsázky tvrdí, že novinka je určena především pro blondýnky. Klávesy jsou totiž uzpůsobeny tak, aby vyhovovaly právě ženám.

Foto: Archiv, Novinky

Klávesnice pro blondýnky

Článek

Mnoho kláves je nahrazeno anglickými výrazy, které odráží typické pocity uživatelů při jejich použití. Takže například na klávesa Backspace je označena Ooops! (česky: Jejky!), klávesa Enter se honosí nápisem Yes! I want it! (Ano! To chci!).

Foto: Archiv, Novinky

Klávesnice pro blondýnky

Na klávesnici ale najdete také zkratky, které jsou často používané v SMS zprávách nebo na internetu. Jako například LOL (Loughing Out Loud, tedy zkratka používaná pro smích), ALI (nadšení - Absolutely Love It!) a další.

Číselník v pravé části klávesnice je ozdoben puntíky jako na kostkách domina. Všechny klávesy F jsou označeny velkým nápisem USELESS KEYS, což v překladu znamená zbytečné klávesy.

Klávesnice s vámi bude i mluvit

Součástí klávesnice je také speciální software, díky kterému s vámi počítač začne mluvit ženským hlasem. Podle tvůrců jako pravá blondýnka. Při stisknutí těch správných kláves uslyšíte rozverné Ooops!, zoufalé Help!, nebo naléhavé Yes! I want it!

Foto: Archiv, Novinky

Klávesnice pro blondýnky

Stejný software umožňuje hraní jednoduchých melodií pomocí kláves na číselníku. Celý program je samozřejmě ale možné vypnout, aby například nerušil kolegy ve vaší kanceláři.

Moderní klávesnice samy poznají, když jsou špinavé

Bakterie a nečistoty se nedrží snad nikde více, než na počítačové klávesnici. Možná i proto vytvořili vědci ze společnosti Esterline unikátní klávesnici se speciálním senzorem, který dokáže poznat, kdy je periferie špinavá. Znečištěné zařízení začne houkat a blikat, dokud jej nevyčistíte.

Celé zařízení funguje na velice jednoduše. Z klávesnice zcela zmizely jednotlivé klávesy a nahradily je dotykové plošky, které fungují na podobném principu, jako dotykový displej mobilního telefonu.

Aby uživatel poznal, kde přesně má jaké písmenko stisknout, jsou na rovné ploše klávesnice nakresleny trojrozměrná tlačítka. Díky absenci kláves není na periferii takřka žádné místo, kde by se bakterie a nečistoty mohly jednoduše usazovat. Více se dozvíte ZDE.

Speciální klávesnice pro blondýnky může být vhodným dárek pro každého, kdo si ze sebe nebojí vystřelit. Problémem může ale být její pořizovací cena, která na českém trhu sahá těsně pod hranici dvou tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám