Hlavní obsah

Amazon potají připravuje čtyři nové tablety, lákat budou nízkou cenou

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Amazon potají připravuje novou generaci počítačového tabletu Kindle Fire. Na trhu by se měly objevit hned čtyři nové verze, které budou ještě tenčí a lehčí než stávající model. Upozornil na to server AllThingsD s tím, že výrobce plánuje všechny novinky uvést na trh ještě před koncem letošního roku.

Foto: SHANNON STAPLETON, Reuters

První generace tabletu Kindle Fire

Článek

Nové varianty tabletu Kindle Fire se od sebe budou lišit především úhlopříčkou displeje. K dispozici bude sedmipalcová a 8,9palcová verze s rozlišením 1280 x 800 pixelů. Obě varianty se pak budou prodávat buď s WiFi nebo 3G modulem pro přístup na internet. K dispozici tak budou čtyři různé konfigurace.

Informace o plánovaných tabletech společnost Amazon zatím oficiálně nepotvrdila. Podle serveru AllThingsD by se přesto novinky měly začít prodávat už v průběhu třetího kvartálu letošního roku. Jak je pro výrobce typické, zákazníky se bude opět snažit zaujmout především nízkou cenou.

Aktuálně nabízená první generace tabletu Kindle Fire se v Česku prodává za pět a půl tisíce korun, v zahraničí ještě o více jak tisícovku levněji. Má sedmipalcový displej s rozlišením 1024 x 600 obrazových bodů a dvoujádrový procesor. Hmotnost jen mírně přesahuje 400 gramů a tloušťka je jen 11 mm. K internetu se připojuje pouze pomocí WiFi sítí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám