Hlavní obsah

Seagate začal prodávat samošifrovací harddisky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mamutí výrobce pevných disků Seagate Technology zahájil prodej harddisků, které automaticky šifrují uložená data. Společnost nabízí tyto systémy hlavně do tzv. media center PC a digitálních videorekordérů.

Článek

Seagate nazývá novou technologii, jejíž primárním cílem je chránit data na disku před odcizením, jako "DriveTrust". DriveTrust ochranu zajišťuje soubor hardwarových prvků, které jsou kombinovány se softwarovým programovatelným zabezpečením.

Podle vyjádření firmy je produkce nového výrobku poměrně levná, 3,5" disky se 7200 ot./min. jsou tak vhodné pro ty, jenž vyžadují velmi dobrou ochranu dat a přitom nechtějí investovat příliš mnoho peněz.

Pro přístup k datům, která šifruje DriveTrust technologie, musí zadat majitel disku pouze heslo, jenž mu dovolí operovat s uloženými soubory. O jejich zakódování se stará speciální čip, na míru navržený šifrovacím postupům (systém pracuje se 128bitovou AES šifrováním).

Seagate nyní nabízí pevné disky série DB35, které podporují DriveTrust technologii. Produkty nalézají uplatnění v domácích zábavních systémech, jako jsou například digitální videorekordéry. V prvním čtvrtletí příštího roku firma uvede rodinu zařízení Momentus FDE 5400.2 [celá zpráva], jenž DriveTrust technologii zpřístupní také pro mobilní počítače.

Reklama

Související články

Nový disk firmy Seagate kóduje data

Novinka z dílny společnosti Seagate posouvá level bezpečnosti dat uložených na pevném disku opět o něco výše. Všechny soubory totiž zařízení automaticky kóduje...

Výběr článků

Načítám