Hlavní obsah

Jeden displej ovládne celou chytrou domácnost. A to i pomocí hlasových povelů

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vypadá jako obyčejný počítačový tablet, ale ve skutečnosti jde o středobod chytré domácnosti. Řeč je o novince zvané Hub Max od společnosti Nest. Ta dovede ovládat všechny chytré spotřebiče v domácnosti, a to klidně i prostřednictvím hlasových povelů.

Nest Hub MaxVideo: archív výrobce

 
Článek

V chytré domácnosti najde uplatnění celá řada zařízení. Jde například o přístroje, které umožňují sledování či ovládání některých funkcí na dálku. Připojit se k nim je možné prostřednictvím telefonu nebo tabletu přes internet, i když je uživatel na druhém konci planety.

Celosvětovou počítačovou síť mohou tímto způsobem využívat nejrůznější rekordéry, meteorologické stanice, ale klidně také chytré žárovky, u kterých je možné upravovat teplotu světla.

Foto: archív výrobce

Nest Hub Max

K čemu je to všechno dobré? Uživatelé si mohou nechat pomocí podobných zařízení automatizovat některé rutinní úkony a tím zpříjemnit bydlení. Chcete mít před příjezdem domů otevřená vrata, garáž a rozsvícená světla? Nebo při vstupu do koupelny mít připravenou vanu? Rozsvítit na terase nebo vytáhnout venkovní žaluzie? Nic z toho není problém.

Všechny chytré spotřebiče je přitom možné ovládat právě pomocí novinky zvané Nest Hub Max, který má velkou desetipalcovou obrazovku. Tu je možné ovládat dotyky, stejně tak ale podporuje zařízení hlasové příkazy.

Praktické je také to, že zařízení integruje Google Assistanta, díky němuž je možné například spustit přehrávání hudby na integrovaných reproduktorech, ale také upravit teplotu vytápění, zapínat světla či zjistit, jaká je předpověď počasí. Povelů je k dispozici několik stovek.

Bližší informace o dostupnosti a ceně pro český trh však zatím nebyly upřesněny.

Foto: archív výrobce

Nest Hub Max

Reklama

Výběr článků

Načítám