Hlavní obsah

Herní notebook dostal posuvnou klávesnici. Kvůli lepšímu chlazení

Novinky, mif
New York

Velmi netradiční herní notebook představila ve čtvrtek večer SEČ na akci v New Yorku společnost Acer. Novinka má totiž posuvnou klávesnici, což zatím žádný jiný model neměl. To by mělo přispět k lepšímu chlazení velmi výkonných komponent, ale zároveň také příznivější ergonomii.

Foto: archív výrobce

Predator Helios 700

Článek

Novinka se jmenuje Predator Helios 700 a po hardwarové stránce bude patřit k tomu nejlepšímu, co bude na pultech obchodů k dostání. To je zásluha především procesoru Intel Core i9 deváté generace, který bude možné taktovat.

V 17,3palcovém šasi se ukrývá dále 64 GB operační paměti a grafická karta Nvidia GeForce RTX 2080. Ve slabší konfiguraci však stroj bude pohánět pouze karta GeForce RTX 2070. Monitor má v obou případech rozlišení Full HD a nabízí obnovovací frekvenci 144 Hz a odezvu 3 ms.

Foto: archív výrobce

Predator Helios 700

Tím nejzajímavějším je u tohoto kousku však klávesnice HyperDrift. Tu je možné posunout dopředu, díky čemuž se mezi ní a displejem odkryjí další dva otvory pro přívod vzduchu, což výkonným komponentám generujícím teplo poskytne dostatečný proud vzduchu pro maximální chlazení a možnost přetaktování.

Klávesnice ve vysunutém stavu zároveň vytvoří zajímavý designový efekt, neboť pod skleněným panelem jdou vidět vnitřní komponenty a heatpipe trubice, které jsou nedílnou součástí chlazení. Samozřejmě posunutí klávesnice dopředu přispívá také lepší ergonomii, neboť jsou hráči dále od displeje.

Foto: archív výrobce

Predator Helios 700

Šikovných funkcí je k dispozici daleko více. Klávesa Turbo rychle zajistí přetaktování, zatímco nová klávesa PredatorSense poskytuje okamžitý přístup k teplotám procesoru a grafického jádra, řízení otáček ventilátorů, nastavení RGB osvětlení a dalším funkcím.

Laptop Predator Helios 700 bude v Evropě dostupný v průběhu července za 2699 eur, tedy bezmála 70 000 Kč. K uvedené sumě si je ale potřeba připočítat ještě náklady na dovoz a DPH.

Může se vám hodit na Zboží.cz:
Notebooky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám