Hlavní obsah

Valve chystá vlastní brýle pro virtuální realitu. Budou primárně na hry

Novinky, ort

Na internetu se objevily první snímky nových virtuálních brýlí od společnosti Valve. Ty by si měly sice odbýt premiéru až příští rok, ale fotografie již řadu informací o novince prozrazují. Zřejmé je také to, že virtuální headset bude cílit především na hráče.

Foto: UploadVR (2x)

Takto by měly vypadat virtuální brýle od společnosti Valve.

Článek

Herní společnost Valve se zatím snaží držet všechny informace o chystaných brýlích pod pokličkou. Serveru UploadVR se nicméně již podařilo získat snímky několika testovacích kousků připravovaného headsetu.

Fotografie byly údajně pořízeny již v létě, ale zveřejněny byly až tento týden. Vše tedy nasvědčuje tomu, že práce na novém zařízení finišují.

Foto: UploadVR

Takto by měly vypadat virtuální brýle od společnosti Valve

Helma se velmi podobá současné generaci virtuálních brýlí od společností HTC a Oculus. Veškerá elektronika se ukrývá v přední části. Na hlavu se pak headset upevňuje pomocí pohodlných popruhů, které obepínají hlavu po stranách a prostřednictvím jednoho pásu i přes hlavu.

Za pozornost stojí také dvě kamery v přední části brýlí. Ty budou s největší pravděpodobností sloužit k mapování prostoru, díky čemuž by se měl umocnit pocit hráče ze samotné virtuální reality. Součástí virtuálního headsetu jsou také napevno zabudovaná sluchátka.

Ukážou se v lednu

Otazník zatím visí nad konkrétními parametry nových brýlí od společnosti Valve. Podle serveru UploadVR bychom se nicméně premiéry mohli dočkat již příští rok v lednu, a to konkrétně na největším veletrhu spotřební a výpočetní elektroniky CES v americkém Las Vegas.

Stejně tak se ale může nakonec stát, že název Valve nové brýle vůbec neponesou. Tento herní gigant mohl ve svém centru pouze testovat svoje nabízené tituly na headsetu, který ve skutečnosti chystá úplně jiná společnost. Na jakékoliv spekulace je nicméně ještě příliš brzy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám