Hlavní obsah

Ve stínu velkého bratra: Co umí levný tablet od Samsungu

Novinky, lez

Společnost Samsung minulý týden ukázala světu prémiový tablet Galaxy Tab S4, který cílí především na firemní klientelu a velmi náročné uživatele. Ve stínu velkého bratra si odbyl premiéru také odlehčený Galaxy Tab A 10.5“. Ten je určen především pro domácí uživatele, lákat bude na nižší cenovku.

Foto: archív výrobce

Galaxy Tab A 10.5"

Článek

Galaxy Tab A 10.5" se začne v Česku prodávat v poslední srpnový den, a to ve dvou různých verzích. Za verzi tabletu s LTE zaplatí případní zájemci 9999 Kč, verze s wi-fi konektivitou pak vyjde na 7999 Kč.

Pro srovnání Galaxy Tab S4 bude v obchodech dostupný za 19 499 Kč v případě LTE verze, wi-fi varianta pak vyjde na 17 999 Kč.

Stejná velikost, nižší rozlišení

Jak už samotný název napovídá, tato novinka nabízí 10,5palcový displej. Rozlišení je však u něj nižší než u vrcholného modelu Galaxy Tab S4, a to konkrétně 1200 x 1920 pixelů, což odpovídá hustotě 216 pixelů na palec (PPI).

Foto: archív výrobce

Galaxy Tab S4

Vrcholný Galaxy Tab S4 nabízí obrazovku s úhlopříčkou 10,5 palce, technologií Super AMOLED, poměrem stran 16:10 a rozlišením 2560 x 1600 při bodové hustotě 287 pixelů na palec (PPI).

Galaxy Tab A 10.5" pohání procesor Qualcomm Snapdragon 450. Jde opět o osmijádrový čip taktovaný na 2 GHz, který spolupracuje s 3GB operační pamětí a 32GB úložným prostorem. Samozřejmostí je slot pro paměťové karty. Vše pracuje pod operačním systémem Android.

Nahradí notebook i stolní PC

Také v otázce výkonu je na tom Galaxy Tab S4 lépe. Srdcem tohoto modelu je procesor Qualcomm Snapdragon 835, jehož osm jader je taktováno na 2 GHz, který by měl i přes stejnou pracovní frekvenci nabídnout v praxi vyšší výkon. Stroj má dále k dispozici 4 GB operační paměti a 64GB úložný prostor.

Tou největší předností modelu Galaxy Tab S4 je však podpora prostředí Samsung DeX. Díky němu tablet poslouží také jako notebook i stolní počítač. Jak funguje tato technologie v praxi, se dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám