Hlavní obsah

Stačí na 4K video a vejde se do kapsy, Canon ukázal nový ultrazoom

Novinky, lez

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Premiéru si tento týden odbyl kompaktní ultrazoom PowerShot SX740 HS od společnosti Canon. Ten, stejně jako předchůdce, láká především na kompaktní rozměry, navíc ale nabízí možnost záznamu ve 4K rozlišení, což i díky otočné obrazovce ocení především youtubeři.

Foto: archív výrobce

PowerShot SX740 HS

Článek

Právě možnost natáčet ve 4K rozlišení je jednou z největších předností novinky, loňský model PowerShot SX730 HS totiž stačil pouze na záznam ve Full HD. Samozřejmostí jsou i bezdrátové standardy wi-fi a Bluetooth, aby bylo možné výtvory okamžitě sdílet na sociálních sítích.

Novinka staví na obrazovém procesoru DIGIC 8 a snímači CMOS s rozlišením 20,3 magapixelu. Nedílnou součástí přístroje je výsuvný objektiv, který nabízí čtyřicetinásobný optický zoom, což odpovídá rozsahu ohniskových vzdáleností 24 až 960 mm.

Kompaktní rozměry, otočný displej

Využít je také možné digitální ZoomPlus pro až 80násobné přiblížení. To přijde vhod především při focení nebo natáčení velmi vzdálených objektů. Objektiv nabízí světelnost podle rozsahu f/3,3 až f/6,9.

Foto: archív výrobce

PowerShot SX740 HS

Výrobce slibuje u modelu PowerShot SX740 HS také rychlé automatické zaostřování, užitečné je i kontinuální snímání rychlostí až 10 snímků za sekundu. Výklopný displej, který je možné otáčet až o 180°, nabízí úhlopříčku tři palce, tedy 7,5 cm.

Na cestách nebude novinka žádnou přítěží, neboť díky rozměrům 110,1 x 63,8 x 39,9 mm se snadno vejde do každé kapsy. Hmotnost pak činí 299 gramů včetně baterie a paměťové karty.

V prodeji během srpna

Nechybí ani řada scénických a poloautomatických režimů, pro náročné uživatele je pak k dispozici plně manuální režim. Zajímavé možnosti nabízí hybridní automatický režim, díky kterému lze z pořízených snímků snadno připravit film rekapitulující celý prožitý den.

Canon PowerShot SX740 HS se na pultech obchodů objeví již v průběhu srpna. Oficiální prodejní cena však zatím stanovena nebyla, pohybovat by se nicméně měla okolo deseti tisíc korun.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám