Hlavní obsah

Extrémně výkonný notebook od Aceru se chlubí šestijádrovým procesorem. Cílí na hráče

Novinky, ort

Společnost Acer oznámila novou generaci svého herního laptopu Nitro 5. Ten bude jako vůbec jeden z prvních strojů na trhu vybaven novými šestijádrovými procesory od společnosti Intel, bude tedy citelně výkonnější než předchůdce. Novinka navíc láká také na líbivý design.

Foto: archív výrobce

Acer Nitro 5

Článek

Herní laptop Acer Nitro 5 je vybaven nejnovější osmou generací procesorů Intel Core i7 a Intel Core i7+. Sluší se připomenout, že tyto čipy mají v letošním roce patřit k těm nejvýkonnějším řešením na trhu notebooků.

Na reálné testy si budeme muset ještě nějakou dobu počkat, nicméně připomenout si přesné parametry a další přednosti nových procesorů můžete v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Ale zpět k samotnému notebooku, další důležitou roli u něj bude hrát použitá grafická karta. Jádro Nvidia GeForce GTX 1050 Ti totiž předurčuje k využití tohoto notebooku na hry. Zběhlejší čtenáři budou pravděpodobně namítat, že na pultech obchodů jsou k dostání i výkonnější karty pro notebooky, ale ty jsou citelně dražší.

Foto: archív výrobce

Acer Nitro 5

Volba je to tedy vcelku rozumná, neboť na hraní ve Full HD tato grafika stačí tak akorát u většiny aktuálně nabízených titulů. A právě Full HD displejem s úhlopříčkou 15,6 palce je novinka vybavena.

Na notebooku Nitro 5 je k dispozici NVMe PCIe SSD s kapacitou až 512 GB, což je dostatek prostoru pro aplikace a hry. Notebook Nitro 5 je vybaven až 32 GB paměti DDR4, která spotřebovává o 20 % méně energie než paměť DDR3 pro hraní s vyšší efektivitou.

Na bitevním poli mimochodem monitoruje nástroj Acer NitroSense stav CPU/GPU, zatímco technologie CoolBoost upravuje rychlost otáčení ventilátorů pro optimální výkon.

Foto: archív výrobce

Acer Nitro 5

Evolucí prošel také vzhled nové pětky, změny jsou patrné na první pohled, neboť víko má laserovanou strukturu. Karmínově červený prostor mezi panty ladí s designem podsvícené klávesnice, rozměry stroje jsou přitom dány 15,6palcovým displejem. Konkrétně jde o panel využívající technologii IPS, který nabízí rozlišení Full HD.

Prodej nového modelu Nitro 5 od společnosti Acer je naplánován na květen. Cena základní konfigurace by měla činit 799 eur, tedy v přepočtu 20 000 Kč. Po započítání DPH a nákladů na dovoz se však ceny na tuzemském trhu budou pohybovat spíše okolo 25 000 Kč.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám