Hlavní obsah

Extrémně výkonný notebook od Aceru se chlubí šestijádrovým procesorem. Cílí na hráče

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Acer oznámila novou generaci svého herního laptopu Nitro 5. Ten bude jako vůbec jeden z prvních strojů na trhu vybaven novými šestijádrovými procesory od společnosti Intel, bude tedy citelně výkonnější než předchůdce. Novinka navíc láká také na líbivý design.

Foto: archív výrobce

Acer Nitro 5

Článek

Herní laptop Acer Nitro 5 je vybaven nejnovější osmou generací procesorů Intel Core i7 a Intel Core i7+. Sluší se připomenout, že tyto čipy mají v letošním roce patřit k těm nejvýkonnějším řešením na trhu notebooků.

Na reálné testy si budeme muset ještě nějakou dobu počkat, nicméně připomenout si přesné parametry a další přednosti nových procesorů můžete v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Ale zpět k samotnému notebooku, další důležitou roli u něj bude hrát použitá grafická karta. Jádro Nvidia GeForce GTX 1050 Ti totiž předurčuje k využití tohoto notebooku na hry. Zběhlejší čtenáři budou pravděpodobně namítat, že na pultech obchodů jsou k dostání i výkonnější karty pro notebooky, ale ty jsou citelně dražší.

Foto: archív výrobce

Acer Nitro 5

Volba je to tedy vcelku rozumná, neboť na hraní ve Full HD tato grafika stačí tak akorát u většiny aktuálně nabízených titulů. A právě Full HD displejem s úhlopříčkou 15,6 palce je novinka vybavena.

Na notebooku Nitro 5 je k dispozici NVMe PCIe SSD s kapacitou až 512 GB, což je dostatek prostoru pro aplikace a hry. Notebook Nitro 5 je vybaven až 32 GB paměti DDR4, která spotřebovává o 20 % méně energie než paměť DDR3 pro hraní s vyšší efektivitou.

Na bitevním poli mimochodem monitoruje nástroj Acer NitroSense stav CPU/GPU, zatímco technologie CoolBoost upravuje rychlost otáčení ventilátorů pro optimální výkon.

Foto: archív výrobce

Acer Nitro 5

Evolucí prošel také vzhled nové pětky, změny jsou patrné na první pohled, neboť víko má laserovanou strukturu. Karmínově červený prostor mezi panty ladí s designem podsvícené klávesnice, rozměry stroje jsou přitom dány 15,6palcovým displejem. Konkrétně jde o panel využívající technologii IPS, který nabízí rozlišení Full HD.

Prodej nového modelu Nitro 5 od společnosti Acer je naplánován na květen. Cena základní konfigurace by měla činit 799 eur, tedy v přepočtu 20 000 Kč. Po započítání DPH a nákladů na dovoz se však ceny na tuzemském trhu budou pohybovat spíše okolo 25 000 Kč.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám