Hlavní obsah

Honor chystá svůj první notebook

Novinky, lez

Čínská společnost Honor se proslavila především coby výrobce chytrých telefonů. Tento podnik se však nyní bude snažit zaujmout zákazníky také novým notebookem, premiéru by si měl odbýt už tento týden.

HUAWEI MateBook X ProVideo: Václav Toman, Novinky

 
Článek

Není žádným tajemstvím, že společnosti Huawei a Honor patří prakticky do jedné rodiny. První zmiňovaná značka má představovat to nejlepší na trhu, pod druhou jsou pak nabízeny přístroje se zajímavějším poměrem cena/výkon.

Funguje to vlastně velmi podobně jako u automobilek Hyundai a Kia. Když jedna z nich uvede nový vůz, nedlouho poté přijde s velmi podobným modelem pod vlastní značkou i druhá automobilka.

Foto: archív výrobce

MateBook X Pro

A v podstatě totéž platí také pro Huawei a Honor. Právě díky tomu bychom se v letošním roce měli dočkat vůbec prvního notebooku se značkou Honor. Huawei totiž svoji prvotinu odhalil už na konci února na veletrhu MWC 2018 ve španělské Barceloně.

Model, který bude vycházet z notebooku Huawei MateBook X Pro, ale ponese značku Honor, by si měl odbýt premiéru na konci tohoto týdne. Výrobce totiž již svolal na tento den novináře na velkou tiskovou konferenci.

Vzhled i parametry novinky jsou zatím drženy pod pokličkou. Jak již bylo zmíněno výše, novinka bude dozajista velmi připomínat model od sesterské společnosti Huawei. Ten sází na elegantní design, ale zároveň nabízí velmi slušný výkon a dlouhou výdrž baterie.

Konkrétně se v útrobách MateBooku X Pro ukrývá procesor Intel Core osmé generace a případní zájemci mohou volit mezi středně výkonným čipem řady Core i5 a nejvýkonnějším provedením Core i7. V obou případech je přitom k dispozici také dedikovaná grafická karta Nvidia GeForce MX150 s 2GB pamětí typu GDDR5.

Foto: Albert Gea, Reuters

Šéf společnosti Huawei Richard Yu ukazuje MateBook X Pro.

Novinka se chlubí 13,9palcovou obrazovkou s vysokým rozlišením 3000 x 2000 pixelů. Tento panel s poměrem stran 3:2 má mimochodem velmi tenký rámeček, díky čemuž působí velmi luxusně. Kovové tělo notebooku je tenké pouze 14,6 mm a váží 1,33 kg.

Vyzdvihnout si zaslouží také vysokokapacitní 57,4Wh baterie a energeticky úsporné zpracování notebooku, díky kterému stroj vydrží bez elektrické zásuvky až 12 hodin přehrávání videa, 14 hodin běžné práce nebo 15 hodin brouzdání na internetu.

O parametrech novinky od společnosti Honor bude nicméně jasno až na konci týdne.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám