Hlavní obsah

Nový iPad je nejlevnějším tabletem od Applu. Ceny startují na 8990 Kč

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Apple představila v úterý večer nový iPad. Novinka, která nahrazuje loňský model s úhlopříčkou 9,7 palce bude tím nejlevnějším tabletem v nabídce amerického počítačového gigantu. Prodejní ceny startují na částce 8990 Kč.

Nový iPadVideo: Apple

 
Článek

Pouhých pár hodin poté, co byl nový iPad odhalen v americkém Chicagu, se zabydlel také v nabídce tuzemských obchodů. Už při představení bylo jasné, že bude v porovnání s dosavadní cenovou politikou Applu novinka relativně levná. [celá zpráva]

Nakonec se ale ukázalo, že jde o vůbec nejlevnější iPad v nabídce společnosti Apple. Cena iPadu s 9,7palcovou obrazovkou totiž startuje na 8990 Kč. Menší iPad mini 4 je přitom možné koupit od 10 990 Kč a nejvýkonnější iPad Pro od 19 990 Kč.

Foto: archív výrobce

Apple iPad (2018)

Zaměření na co nejpříznivější pořizovací cenu je tak patrné na první pohled. Za zmiňovaných 8990 Kč bude přitom k dostání základní model s 32GB pamětí a wi-fi konektivitou. Pokud však uživatelé projeví zájem o větší úložný prostor (128 GB) a možnost LTE připojení, zaplatí již 14 990 Kč. I tak to je ale citelně méně než v případě verze Pro a iPadu mini 4 se stejně velkým úložným prostorem.

O 2000 Kč levněji než loni

Nový iPad je tak o dva tisíce korun levnější než loňský model, který byl vybaven také 9,7palcovým displejem. Proti němu přitom novinka přidává navíc některé softwarové vychytávky a podporu pera Apple Pencil.

Srdcem tabletu je procesor A10 Fusion s 64bitovou architekturou, jehož nedílnou součástí je koprocesor M10. Ten by měl podávat dostatek výkonu prakticky za jakýchkoliv okolností, a to i v případě spuštění více náročných aplikací najednou. Vše samozřejmě běží pod operačním systémem iOS 11.

Foto: archív výrobce

Přibyla podpora Apple Pencil.

Foto: archív výrobce

Hlavní fotoaparát na zadní straně tabletu

Zmiňovaný 9,7palcový displej nabízí LED podsvícení, technologii IPS a rozlišení 2048 × 1536 při 264 pixelech na palec. Dotyková plocha je mimochodem opatřena speciální oleofobní vrstvou, která je odolná proti šmouhám. Na displeji by tak neměly ulpívat otisky prstů.

K dispozici jsou tradičně již dva fotoaparáty. Ty mimochodem zvládnou skenovat dokumenty, ale zároveň si poradí i s rozšířenou realitou. Díky této technologii dokáže tablet začlenit virtuální objekty do reálného světa. Uplatnění by tato technologie měla najít opět především ve školách, a to při nejrůznějších vědeckých projektech.

Více se o novém tabletu dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Apple iPad (2018)

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám