Hlavní obsah

Chytrý náramek motivuje děti k pohybu

Novinky, lez

Nejrůznější Fitness náramky jsou doménou především nadšených sportovců, kteří pomocí nich mohou sledovat, jak se každý den zlepšují jejich výkony. Společnost Fitbit se však nyní s novinkou zvanou Ace snaží zaujmout i úplně jinou cílovou skupinu – děti.

Foto: archív výrobce

Fitbit Ace

Článek

V dnešní přetechnizované době není vůbec jednoduché donutit děti k pohybu, často totiž dávají přednost televizi, počítačům a dalším lenošivým kratochvílím. Podle World Health Organization vzrůstá míra dětské obezity, přičemž dvě ze tří dětí jsou neaktivní každý den.

Náramek Fitbit Ace se však snaží toto změnit. Byl navržen pro děti a mládež od osmi let, u kterých automaticky zaznamenává denní aktivitu i spánek.

Foto: archív výrobce

Fitbit Ace

Náramek dokáže automaticky zaznamenat počty kroků a aktivního pohybu během sportu každý den. Je schopen svým majitelům připomínat, že se mají pravidelně hýbat – motivuje k ujití alespoň 250 kroků každou hodinu decentním upozorněním.

Děti zároveň i povzbuzuje, aby dosáhly svých cílů tím, že jsou odměněny zábavnými a sběratelskými odznaky, které mohou vidět v obslužné aplikaci v chytrém telefonu, kterou je pochopitelně možné stahovat zdarma.

V aplikaci se zároveň zobrazují i nejrůznější výzvy, kdy mohou jednotlivci soutěžit s dalšími členy domácnosti nebo svými kamarády v tom, kdo bude dosahovat lepších výsledků.

Pod kontrolou rodičů

Ke všem zmiňovaným datům mají přístup také rodiče. Ti mohou jednoduše nastavit i to, jaká data se mají zobrazovat dětem a jaká jim. Snadno je tak možné kontrolovat aktivitu a pokrok dětí, ale zároveň i žádosti o přátelství v aplikaci.

Náramek zároveň dovede děti upozornit, pokud jim někdo volá na jejich chytrý telefon nebo když jim přijde nějaká zpráva. Jemně totiž zavibruje.

Chytrý náramek pro děti Fitbit Ace by se měl začít prodávat v průběhu druhého čtvrtletí letošního roku. Počítá se přitom s cenou okolo 2000 Kč.

Foto: archív výrobce

Fitbit Ace

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám