Hlavní obsah

MWC 2018: Na malou kartu se vejdou desetitisíce fotografií. Navíc je velmi rychlá

Novinky, mif
Barcelona

Společnost Western Digital, která je majitelem značky SanDisk, uvedla ve španělské Barceloně novou paměťovou kartu standardu microSD. Ta najde uplatnění především v chytrých telefonech, stejně tak ale může být použita v kamerách či fotoaparátech. Novinka láká na vysokou rychlost i obří kapacitu.

Foto: archív výrobce

SanDisk Extreme UHS-I

Článek

Novinka se jmenuje SanDisk Extreme UHS-I a nabízí úctyhodnou kapacitu 400 GB.

Pro bližší představu o tom, jak je tato hodnota v praxi velká – karta nabízí dostatečný prostor pro uložení 19 hodin videí v rozlišení 4K. Zároveň se na ni vejde 52 hodin videí ve standardu Full HD a více než 85 tisíc fotografií s rozlišením 10 megapixelů.

Rychlost karty je až 160 MB/s, což je pro danou kapacitu rekord. Proti předchůdci značky SanDisk je to nárůst o více než polovinu, ten totiž nabízel rychlost pouze 100 MB/s.

Existují i rychlejší karty, ale menší

Sluší se nicméně zmínit, že na trhu jsou dnes i rychlejší microSD karty, které nabízejí rychlost přesahující 250 MB/s, ty však nabízejí citelně nižší kapacitu, zpravidla 128 nebo 256 GB. Cenou se přitom velmi blíží 400GB modelům a jsou nabízeny za cenu kolem 5000 Kč.

Kdy přesně se na pultech obchodů objeví microSD karta SanDisk Extreme UHS-I, zatím není jasné. Otazník také visí nad případnou pořizovací cenou. Nicméně předchůdce se v obchodech prodává za 6500 Kč, lze tedy předpokládat, že novinka bude mít podobnou cenovku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám