Hlavní obsah

MWC 2018: Na malou kartu se vejdou desetitisíce fotografií. Navíc je velmi rychlá

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Barcelona

Společnost Western Digital, která je majitelem značky SanDisk, uvedla ve španělské Barceloně novou paměťovou kartu standardu microSD. Ta najde uplatnění především v chytrých telefonech, stejně tak ale může být použita v kamerách či fotoaparátech. Novinka láká na vysokou rychlost i obří kapacitu.

Foto: archív výrobce

SanDisk Extreme UHS-I

Článek

Novinka se jmenuje SanDisk Extreme UHS-I a nabízí úctyhodnou kapacitu 400 GB.

Pro bližší představu o tom, jak je tato hodnota v praxi velká – karta nabízí dostatečný prostor pro uložení 19 hodin videí v rozlišení 4K. Zároveň se na ni vejde 52 hodin videí ve standardu Full HD a více než 85 tisíc fotografií s rozlišením 10 megapixelů.

Rychlost karty je až 160 MB/s, což je pro danou kapacitu rekord. Proti předchůdci značky SanDisk je to nárůst o více než polovinu, ten totiž nabízel rychlost pouze 100 MB/s.

Existují i rychlejší karty, ale menší

Sluší se nicméně zmínit, že na trhu jsou dnes i rychlejší microSD karty, které nabízejí rychlost přesahující 250 MB/s, ty však nabízejí citelně nižší kapacitu, zpravidla 128 nebo 256 GB. Cenou se přitom velmi blíží 400GB modelům a jsou nabízeny za cenu kolem 5000 Kč.

Kdy přesně se na pultech obchodů objeví microSD karta SanDisk Extreme UHS-I, zatím není jasné. Otazník také visí nad případnou pořizovací cenou. Nicméně předchůdce se v obchodech prodává za 6500 Kč, lze tedy předpokládat, že novinka bude mít podobnou cenovku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám