Hlavní obsah

CES 2018: Konec nevzhledných helem? Virtuální realitu vtěsnali do brýlí

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Las Vegas

Helmy pro virtuální realitu nejsou příliš vzhledné, a navíc po delší době může být jejich použití nekomfortní, vždyť také většina modelů váží více než půl kilogramu. Zásadním způsobem se však nyní snaží změnit vnímání headsetů společnost Luci, která své nové brýle Imers představila na veletrhu CES v americkém Las Vegas.

Brýle pro virtuální realitu Luci ImersVideo: archív výrobce

 
Článek

Většina aktuálně nabízených virtuálních helem připomíná spíše nějaké lyžařské brýle, ke kterým je navíc přimontovaný mohutný hlavový nástavec, aby celý systém dobře držel na hlavě.

Společnost Luci se však tento zažitý koncept snaží změnit. A nutno podotknout, že se jí to celkem daří. Nové brýle tohoto podniku zvané Imers totiž působí jako zjevení – proti většině aktuálně nabízených modelů jsou až neskutečně kompaktní. Místo lyžařských připomínají spíše obyčejné sluneční brýle.

Mobilita hraje prim

Kompaktnější proporce se vcelku logicky promítly také do celkové hmotnosti, která je pouhých 185 gramů. „Není tedy žádný problém zabalit si brýle s sebou na dovolenou, prostě je můžete vzít kamkoliv,“ neskrýval své nadšení z novinky přímo na výstavišti Jun Zhao, šéf společnosti Luci.

Foto: archív výrobce

Virtuální brýle Luci Imers

Foto: mif, Novinky

Oculus Rift

„Je jedno, jestli chcete ležet, sedět nebo chodit – s brýlemi Imers můžete vychutnávat virtuální zážitky skutečně kdekoliv a jakkoliv,“ doplnil Zhao.

Kvůli zachování mobility je virtuální headset Imers určen pro připojení k mobilním telefonům. Právě z nich je možné do brýlí odesílat obrazová data. Stejně tak ale novinka dovede pracovat jako autonomní zařízení.

Cena je tajná. Zatím

Výrobce se navíc pochlubil tím, že hledá řešení, jak brýle připojit také ke klasickým stolním počítačům a notebookům. Pak by novinka mohla sloužit klidně i ke hraní her. Navzdory kompaktním rozměrům totiž zabudovaný displej dokáže zobrazit obraz až v rozlišení 4K.

Na pultech obchodů by se brýle Luci Imers měly objevit již v druhém čtvrtletí letošního roku. Výrobce však zatím neprozradil, jaká bude prodejní cena.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám