Hlavní obsah

Nová sluchátka umožní poslech hudby i lidem s poruchou sluchu

Novinky, lez

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Především na uživatele, kteří mají poruchu sluchu, cílí nová sluchátka od společnosti Sennheiser. Dovolí jim poslouchat hudbu i sledovat televizi. Na výběr je přitom ze dvou různých bezdrátových sad – audiologických modelů Sennheiser Set 880 a Set 860.

Foto: archív výrobce

Audiologická sada od společnosti Sennheiser

Článek

Audiologické sady neslouží pouze ke zvýšení hlasitosti a úpravu vyvážení sterea. Obě sady nabízí i funkci zvýraznění řeči, kterou uživatel snadno spustí vyhrazeným tlačítkem na těle sluchátek. Navíc však umožňují vylepšit zvuk pomocí poslechových profilů tak, aby vyhovoval individuálnímu sluchu uživatele. Ten se tak může těšit nejen na lepší porozumění mluvenému slovu, ale i na kompletnější hudební zážitek.

Sennheiser Set 860 nabízí tři a Set 880 dokonce pět zvukových profilů pro přesnější nastavení. Vybavenější model navíc umožňuje rychlé přepínání mezi dvěma zařízeními. Není tak problém plynule přecházet například mezi poslechem CD přehrávače a televizoru.

Foto: archív výrobce

Sennheiser Set 860

Obě sady se skládají z nabíjecí stanice a sluchátek přizpůsobených pro poslech i pokud uživatel nosí brýle. Základna opatřená digitálním optickým vstupem disponuje i možností připojení pomocí sluchátkového konektoru. Navíc v sobě ukrývá i bezdrátový vysílač, který dokáže zvuk do sluchátek přenášet až na vzdálenost 70 metrů.

Vzhledem k tomu, že audiologické sady budou používat především starší jedinci, neméně důležitá je také otázka ergonomie a intuitivní ovládání. Proto jsou oba sety vybaveny velkými tlačítky, nabíjecí kolébkou a funkcí automatického spuštění při nasazení.

Základní model Sennheiser Set 860 vyjde v Česku na necelých šest tisíc korun. Za vybavenější komplet Set 880 pak případní zájemci zaplatí sedm tisíc korun.

Foto: archív výrobce

Sennheiser Set 880

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám