Hlavní obsah

Černý pátek srazil ceny televizích konzolí o tisíce korun

Novinky, lez

Prakticky celý tento týden probíhají u jednotlivých tuzemských prodejců slevy v rámci tzv. Černého pátku. Jde o výprodeje, které se konají vždy na konci listopadu. Zajímavým tipem v letošním roce jsou televizní konzole od společností Sony a Microsoft, zlevnily totiž o tisíce korun. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz.

Televizní konzole Xbox One SVideo: Microsoft

 
Článek

Ušetřit je možné například při nákupu konzole Xbox One S od společnosti Microsoft, která si odbyla premiéru v loňském roce. Ceny základního modelu s 500GB diskem startují podle Zboží.cz na 5979 Kč. Přitom ještě minulý týden se cenovka této konzole blížila částce 7500 korun.

Esko láká v porovnání s předchůdcem na kompaktnější rozměry – je o 40 % menší, zároveň je ale výkonnější. U starší jedničky si totiž tvůrci nechali část výkonu procesoru a grafické karty uzamčenou pouze pro potřeby operačního systému. Novější model však i tuto část zpřístupňuje, díky čemuž zvládá například přehrávání videí v rozlišení 4K.

Foto: archív výrobce

Xbox One S

Díky nárůstu výkonu je přístroj schopen zpracovávat také HDR obraz (High Dynamic Range), který bývá často lákadlem prémiových televizorů. Ty dokážou pracovat s vysokým kontrastem a maximálním jasem, nečiní jim tedy problém zobrazit graficky náročné scény, ve kterých se prolíná velmi světlé a velmi tmavé pozadí. A právě to umí také konzole od Microsoftu.

Sluší se nicméně připomenout, že v prodeji je již novější a citelně výkonnější model Xbox One X. Ten se však dostal do prodeje teprve zkraje listopadu, a tak se jej aktuální slevy netýkají. Navíc je ve většině obchodů vyprodaný. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Xbox One XVideo: archív výrobce

Levnější je také PlayStation

Zlevňovalo se také u Sony, konkrétně je možné ušetřit 2500 Kč při nákupu nejvýkonnější konzole PlayStation 4 Pro. Ta se ještě v minulém týdnu prodávala za bezmála 11 000 korun, aktuálně se však dá sehnat za 8490 Kč.

PlayStation 4 Pro je přímou konkurencí pro nový Xbox One X – tedy pro nejvýkonnější konzoli od amerického softwarového gigantu. Verze Pro nabízí výkon 4,2 TFLOPS, a to především díky procesoru AMD Jaguar i přepracované grafice AMD Radeon.

Tato konzole je primárně stavěná na hraní ve Full HD, i když některé hry běží také ve standardu 4K. V tomto rozlišení je možné také sledovat s pomocí konzole například filmy a další videa.

BEZ KOMENTÁŘE: PlayStation 4 ProVideo: archív výrobce

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám