Hlavní obsah

Přivítejte temnou stranu síly. Nejvýkonnější grafika láká fandy Star Wars

Novinky, lez

Společnost Nvidia představila speciální edici grafických karet, která bude cílit na fanoušky sci-fi ságy Star Wars. Budou si totiž moci vybrat, zda se postaví za temnou, či světlou stranu síly. Nejde přitom o ledajaké karty, speciální edice staví na nejvýkonnějších grafikách současnosti – na jádru Nvidia Titan Xp.

Grafická karta Nvidia Titan Xp v edici Star WarsVideo: Nvidia

 
Článek

Grafika staví na čipu GP102, který dokáže běžet v boostu až na 1531 MHz. Základní pracovní frekvence je u něj 1417 MHz. Velmi výkonné jádro doplňuje 12 GB GDDR5X paměti běžící rychlostí 11,4 Gbps. Podtrženo, sečteno. Titan Xp nabízí výkon rovných 12,15 TFLOPS, což zatím žádná jiná jednočipová karta nenabídla.

Pro lepší představu o výkonu – velmi výkonná karta GTX 1080 Ti, která byla představena v první polovině letošního roku, nabízí výkon 11,34 TFLOPS, loňský top model Titan X 10,34 TFLOPS.

Edice Star Wars bude ještě rychlejší

Speciální edice ve stylu Star Wars přitom bude ještě rychlejší. Jádro totiž bude už v základu taktováno až na 1600 MHz. Komu by to bylo málo, může si model Titan Xp koupit dvakrát a zapojit jej v režimu SLI.

Jak je z řádků výše patrné, na výběr budou mít případní zájemci ze dvou různých provedení. Zeleně zbarvená karta má připomínat řád Jedi – právě ten totiž používal takto zbarvené světelné meče. Červená karta pak evokuje dojem z mečů, které používali představitelé temné strany síly.

Foto: archív výrobce

Grafika v provedení světlé strany síly

Foto: archív výrobce

Grafika v provedení temné síly

Kromě podsvícení se obě karty liší i vzhledem. Zelená grafika má jakoby opotřebený vzhled, výrobce totiž hliníkový kryt vystavil působení korozivního solného spreje. Červená je naopak vyvedena bez oděrek, což má symbolizovat říši, která nemá nouzi.

Rozdílná budou také balení obou grafických karet a doplňky, které k nim výrobce dodá. Jedny budou logicky vyvedeny v odstínech bílé barvy, druhé pak v černé barvě.

Foto: archív výrobce

Nvidia Titan Xp v edici Star Wars

Obě provedení výrobce nabízí na svých webových stránkách v rámci předobjednávky za 1200 dolarů, tedy v přepočtu za bezmála 26 500 Kč.

K uvedené ceně je však nutné připočítat ještě daň a náklady na dovoz. V tuzemských obchodech se tak patrně sběratelské edice budou nabízet za více než 30 000 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám