Hlavní obsah

Čekání je u konce. Kapesní konzole od Nintenda dorazila do Česka

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Nintendo představila novou kapesní konzoli 2DS XL už v dubnu. Na uvedení na trh si však zákazníci museli počkat dlouhé tři měsíce. Nyní je však novinka již v tuzemských obchodech dostupná. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz.

BEZ KOMENTÁŘE: Nintendo 2DS XL Video: Nintendo

 
Článek

Konzoli Nintendo 2DS XL nabízí hned několik tuzemských obchodů. Ceny podle Zboží.cz startují na 3799 Kč, u některých prodejců se však cena šplhá až k pomyslné hranici 4500 Kč. Parametry nabízených přístrojů jsou přitom zcela shodné.

Model 2DS XL by měl na trhu vyplnit mezeru mezi aktuálně nabízeným kompaktním provedením 2DS a konzolí s trojrozměrným displejem 3DS XL. Jak již samotný název napovídá, novinka tedy nebude vybavena trojrozměrným displejem.

Foto: archív výrobce

Nintendo 2DS XL

Obrazovky nicméně budou k dispozici hned dvě. Stejně jako v případě modelu 3DS XL jedna nabídne úhlopříčku 4,88 palce, druhá pak 4,18 palce. Novinka totiž bude mít stejné proporce a zároveň i skládací konstrukci jako trojková edice.

Příchod modelu 2DS XL je vcelku logický. Menší konzole 2DS totiž šla na pulty obchodů již v roce 2013 a od té doby se výkon herních systémů vcelku logicky posunul směrem vzhůru. Novinka tak bude v první řadě rychlejší, přitom si však zachová poměrně atraktivní cenovku.

Foto: archív výrobce

Nintendo 2DS XL

Druhá konzole během jednoho roku

Letos jde v pořadí již o druhou konzoli, kterou společnost Nintendo uvedla do prodeje. Už zkraje března se na pultech obchodů objevil model Switch. Tento anglický název se dá do češtiny přeložit jako přepínač. Toto slovo pravděpodobně nejlépe vystihuje, co novinka skutečně umí.

V první řadě je totiž Switch plnohodnotnou televizní konzolí. Ve chvíli, kdy zařízení vytáhnete z dokovací stanice, máte kapesní herní systém s vlastní obrazovkou. Nintendo tak odbourává nutnost pořizování dvou zařízení – doma i na cesty bude stačit jen jedno.

Zařízení má na obou bocích odnímatelné bezdrátové ovladače, které nesou název Joy-Con. Hráč může použít Joy-Con ovladač v každé ruce, případně jeden půjčit kamarádovi, se kterým bude hrát. Přikoupit samozřejmě bude možné i další, aby mohlo na systému hrát více lidí najednou.

Nintendo SwitchVideo: archív výrobce

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám