Hlavní obsah

CES 2017: První notebook na světě, který má tři displeje

Novinky, rim
Las Vegas

Jmenuje se Valerie a je to jedna z největších hvězd největšího světového veletrhu spotřební a výpočetní elektroniky International Consumer Electronics Show (CES), který v tomto týdnu probíhá v americkém Las Vegas. Řeč není o žádné atraktivní hostesce, ale o novém notebooku od společnosti Razer.

Unikátní notebook Razer ValerieVideo: Razer

 
Článek

Čím je novinka tak unikátní? Notebook s líbivým jménem Valerie má totiž jako první na světě tři obrazovky. Ty mohou sloužit k práci, ale samozřejmě i k zábavě – k hraní her.

Právě hráči si totiž u stolních PC použití více monitorů najednou oblíbili patrně nejvíce. Na cestách však tuto možnost využívat se současnou generací notebooků prakticky nemohou. Právě to má ale stroj od společnosti Razer ambice změnit.

Foto: archív výrobce

Razer Valerie

Foto: archív výrobce

Na první pohled jde o tuctový notebook.

Výkonu má totiž na hraní těch nejnovějších her. V jeho útrobách se ukrývá procesor Intel Core i7 společně s grafickou kartou Nvidia GTX 1080. Kombinace těchto dvou komponent zajišťuje mimochodem podporu i moderních systémů pro virtuální realitu.

Nejvíce uživatelů ale budou patrně zajímat použité obrazovky. Každá má úhlopříčku 17,3 palce a rozlišení 4K. Zajímavé jsou i konstrukčně – v základu totiž uživatel používá pouze jeden panel a teprve když potřebuje další, jednoduše je vysune. Ve složeném stavu tak novinka bez nadsázky vypadá jako obyčejný notebook.

Foto: archív výrobce

Razer Valerie

Žádné další parametry však výrobce zatím neprozradil. Razer Valerie je totiž v současnosti pouhý prototyp a vedení podniku zvažuje, zda tento stroj začít sériově vyrábět.

S ohledem na velký zájem přímo na výstavišti lze však očekávat, že by se tento unikátní notebook mohl skutečně na pultech obchodů v budoucnu objevit. Jeho cena by se však v takovém případě patrně velmi snadno přehoupla přes pomyslnou hranici 100 tisíc korun.

Foto: archív výrobce

Detailní pohled na mechanizmus uchycení jednoho z postranních displejů.

Foto: archív výrobce

Razer Valerie

Reklama

Výběr článků

Načítám