Hlavní obsah

CES 2017: Odbyt počítačů, tabletů a telefonů bude letos stagnovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Las Vegas

Celosvětový prodej počítačů, tabletů, mobilních telefonů a dalších elektronických přístrojů bude v letošním roce stagnovat. Předpověděla to výzkumná společnost Gartner. K růstu se trh vrátí v roce 2018, uvedl Gartner na veletrhu spotřební elektroniky CES v Las Vegas.

Foto: mif, Novinky

Tablety na veletrhu CES. (Ilustrační foto)

Článek

Gartner očekává, že výrobci letos dodají na trh 2,3 miliardy počítačů, telefonů a dalších zařízení, což bude stejně jako loni. V příštím roce trh obnoví růst díky přirozenému cyklu výměny dosavadních přístrojů za nové. Růst se bude koncentrovat na rozvíjejících se trzích Asie, cituje Gartnera agentura AP.

Výzkumná organizace IDC loni předpověděla, že odbyt osobních počítačů v roce 2016 klesne o 7,3 procenta, a sníží se tak pátým rokem za sebou. Letos by se pokles měl výrazně zpomalit a v roce 2018 by se trh tradičních počítačů mohl stabilizovat, uvedla firma.

CES je v plném proudu

Jak je z veletrhu CES patrné, tablety a počítače přitom stále hrají mezi tradičními výrobci stále důležitou roli. K vidění bylo hned několik nových strojů. Kromě nich vystavovatelé lákají také na nové fotoaparáty, kamery, nejrůznější příslušenství a v neposlední řadě i televizory.

Veletrh pořádá asociace Consumer Technology Association (CTA), která dříve vystupovala pod zkratkou CEA. Jde o největší akci svého druhu.

Níže naleznete novinky, které byly doposud na veletrhu CES 2017 k vidění:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám