Hlavní obsah

CES 2017: Americký sen pokračuje. Chytrou ovečku chtějí proměnit v továrnu na peníze

Novinky, chm

Kromě nových počítačů, televizorů, smartphonů a další elektroniky jsou na veletrhu CES představovány také zbrusu nové vynálezy. Jedním z nich je chytrá ovečka Dozer, která má zlepšit spací návyky. A proč si zaslouží pozornost? Tvůrci již dříve ukázali, že na dobré nápady mají zkrátka čich.

Foto: rim, Novinky

Chytrá ovečka Dozer

Článek

Americký sen manželů Wei-Shin Laiové a Jasona Wolfa se začal plnit již před osmi lety, kdy založili společnost zvanou SleepPhones. Ta se věnuje vývoji speciálních čelenek, které mají zabudovaná sluchátka. Primárně jsou určeny na spaní, ale stejně tak se hodí například na běh v zimním období.

Jakkoliv tento nápad může některým jedincům připadat nesmyslný, americký trh si tyto čelenky zamiloval. Staly se naprostým prodejním hitem, díky čemuž se z manželů stali boháči.

Foto: mif, Novinky

Sluchátka SleepPhones

Pokračování úspěchu?

Není proto divu, že se oba podnikavci snaží na úspěch sluchátek navázat. Už v loňském roce jsme se tak dočkali vylepšených bezdrátových sluchátek, která se dají bezdrátově připojit klidně i k televizoru. V případě propojení s chytrým telefonem mohou fungovat také jako bluetooth handsfree.

Letos se však vůbec poprvé budou snažit uspět s něčím jiným, než jsou čelenky – řeč je právě o chytré ovečce Dozer. Jde o malého plyšáka, který však v sobě ukrývá poměrně sofistikovanou elektroniku. Novinka cílí především na nejmenší obyvatele domácností, kterým má zajistit lepší spací návyky.

Foto: rim, Novinky

Chytrá ovečka Dozer

Tato hračka se totiž dokáže na dálku připojit k chytrému telefonu nebo počítačovému tabletu rodičů prostřednictvím bezdrátové technologie bluetooth. Rodiče tak v přehledných statistikách vidí reporty, jak jejich ratolest usíná, kolik hodin spí a jak klidný spánek během celé noci má.

Pokud Dozer leží s dítětem v posteli, dokáže analyzovat oblíbenou hudbu dětí pro co nejhladší usínání a následně jim ji i přehrávat. I to přispívá k vylepšování spacích zvyklostí.

Zatím jen v USA

Na pultech obchodů by se chytrá ovečka měla objevit v druhé polovině letošního roku, tedy ještě před Vánocemi. Cena zatím oznámena nebyla – tuzemské uživatele to však příliš trápit nemusí, s dostupností se totiž zatím v Česku nepočítá.

Foto: mif, Novinky

Sluchátka SleepPhones získávají na veletrhu CES pravidelně několik let za sebou ocenění za inovace.

Zájem o novinku bude totiž podle reakcí na výstavišti v Las Vegas tak enormní, že na všechny zájemce se patrně nedostane před Vánocemi ani na zmiňovaném americkém trhu.

Manželé se na veletrhu pochlubili, že společnost SleepPhones jim velmi dobře vydělává a z původního koníčku se již dávno stala práce na plný úvazek. Dozer by jim nyní měl dopomoci v budování jejich společnosti – a v podstatě i v plnění pravého amerického snu.

Reklama

Výběr článků

Načítám