Hlavní obsah

Další konkurence pro Xbox a PlayStation. Nvidia chystá nový Shield

Novinky, rim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zavedeným značkám televizních konzolí od Microsoftu a Sony vyroste už za pár týdnů nová konkurence. Společnost Nvidia se totiž chystá uvést v pořadí již druhou generaci svého herního systému Shield. Upozornil na to server android Authority.

Foto: archív výrobce

Herní konzole Nvidia Shield (2015)

Článek

Společnost Nvidia ukázala světu svou televizní konzoli nazývanou Shield už na jaře loňského roku. Sluší se nicméně připomenout, že do tuzemských obchodů se stroj dostal až v průběhu letošních letních prázdnin.

Základem první generace je čip Tegra X1, který by měl podle výrobce poskytovat stejný výkon jako superpočítače v roce 2000, i když na současné generace televizních konzolí to bohužel nestačí.

Éra 4K obrazu

To je i jeden z hlavních důvodů, proč zástupci společnosti Nvidia chystají druhou generaci. Ta by měla podle informací vypadat velmi podobně jako první verze, uvnitř ale budou tepat výkonnější součástky. Ty by měly stačit na éru 4K, v tomto vysokém rozlišení bude možné přehrávat videa.

Foto: archív výrobce

Herní konzole Nvidia Shield

První generace Shieldu zvládne totiž u televizoru díky operačnímu systému Android TV fungovat také jako plnohodnotné multimediální centrum. A na stejnou funkcionalitu i použitou platformu se patrně hráči mohou těšit také u druhé generace.

Vyšší výkon bude samozřejmě použit také pro hry. Jen v rychlosti připomeňme, že ty jsou nabízeny prostřednictvím speciálního obchodu od Nvidie a v současnosti jsou jich stovky. S druhou generací patrně hromada dalších titulů přibyde.

Změny by se podle serveru Android Authority měly dotknout také bezdrátového ovladače. Ten bude místo technologie Bluetooth Low Energy využívat Wi-Fi Direct. Jeho dosah by tak měl být citelně vyšší než u předchůdce.

Ukáže se v lednu?

Zástupci společnosti Nvidia zatím oficiálně existenci druhé generace Shieldu nepotvrdili. Oficiálně tak ještě není jisté, kdy a za jakou cenu se novinka objeví na pultech obchodů.

V kuloárech se však již nějakou dobu šeptá o tom, že nová konzole od Nvidie bude jedním z hlavních taháků výrobce na největším veletrhu spotřební a výpočetní elektroniky CES, který se bude konat hned zkraje ledna v americkém Las Vegas.

Už za pár týdnů tak bude v otázce nové konkurence pro Xbox One od Microsoftu a Sony PlayStation 4 jasno.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám