Hlavní obsah

Kovový notebook od Xiaomi dorazil do Česka. Ceny startují na 20 000 Kč

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pouhých pár týdnů před Vánocemi se v Česku začal prodávat nový notebook od čínské společnosti Xiaomi. Ceny kovového modelu Mi Notebook Air začínají těsně pod hranicí 20 000 Kč. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi Notebook Air

Článek

V prodeji je novinka ve dvou různých konfiguracích. Podle Zboží.cz základní verze s menší obrazovkou vyjde na 19 896 Kč, větší a zároveň výkonnější provedení pak vyjde na 28 423 Kč.

Obě novinky jsou přímou konkurencí pro MacBook Air od společnosti Apple. U něj přitom ceny startují až nad hranicí 30 000 Kč, a to přestože po výkonnostní stránce jsou rozdíly prakticky nulové.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi Notebook Air

Menší Mi Notebook Air je vybaven 12,5palcovým displejem s rozlišením Full HD, tedy 1920 x 1080 obrazových bodů. Ten dostal do vínku procesor Intel Core M3 a integrovanou grafickou kartu. Dostatek výkonu pro chod operačního systému Windows 10 pak zajišťují 4 GB operační paměti.

Pro uložení dat je pak k dispozici 128GB SSD jednotka. Laptop má nicméně ještě jednu šachtu volnou, aby bylo možné připojit i druhý disk. Všechny tyto součástky se podařilo vtěsnat do těla s tloušťkou 12,9 mm a hmotností 1,07 kg. Kompaktním rozměrům samozřejmě musela ustoupit DVD mechanika, jak už to u moderních laptopů bývá.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi Notebook Air

Větší provedení láká na displej s úhlopříčkou 13,3 palce, který rovněž nabízí rozlišení 1920 x 1080 obrazových bodů. Tento stroj má k dispozici výkonnější procesor Intel Core i5, dedikovanou grafickou kartu Nvidia GeForce 940MX, 8 GB operační paměti a 256GB SSD jednotku. Opět nechybí volný slot pro vložení druhého disku.

Hmotnost činí v případě větší varianty 1,28 kg. Mírně narostla také tloušťka, a to na 14,8 mm. I přesto je větší Mi Notebook Air stále tenčí než konkurence od Applu. MacBook Air má tloušťku 17 mm.

Foto: Apple

Nový MacBook Air

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám