Hlavní obsah

Apple chystá zcela nový produkt

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zcela nový produkt od společnosti Apple by se v průběhu následujících dvou let měl objevit na pultech obchodů. Konkrétně by mělo jít o první chytré brýle tohoto výrobce. Informovala o tom agentura Bloomberg s odvoláním na důvěryhodné zdroje z výroby amerického počítačového gigantu.

Foto: Mike Segar, Reuters

Logo Applu před prodejnou firmy v New Yorku

Článek

Podle Bloombergu však Apple zatím nemá hotový ještě ani prototyp nového zařízení. Podnik údajně zatím dolaďuje technické detaily novinky. Na pultech obchodů se tak chytré brýle objeví nejdříve v roce 2018.

Že americký počítačový gigant skutečně něco chystá, naznačil už v polovině srpna šéf Applu Tim Cook v rozhovoru pro deník The Washington Post. „Rozšířená realita je velmi zajímavá a svým způsobem klíčová technologie,“ prohlásil Cook v reakci na otázku, co dalšího Apple chystá.

Právě na principu rozšířené reality chytré brýle zpravidla staví.

Naznačil, že americkému softwarovému gigantu půjde stejně jako v minulosti především o uživatelský zážitek. „Vždy se budeme vracet k tomu, co zákazník od nás chce – a to je uživatelský zážitek, který je bezproblémový,“ konstatoval šéf Applu.

Konkurence pro Microsoft?

Přestože žádné konkrétní parametry z úst Cooka nezazněly, lze předpokládat, že novinka bude pracovat na velmi podobném principu jako chytré brýle HoloLens od společnosti Microsoft.

BEZ KOMENTÁŘE: Headset pro rozšířenou realitu Microsoft HoloLens v akciVideo: Microsoft

Jejich přední část je průhledná jako opravdové brýle. Když je má uživatel na sobě, vidí skutečné objekty před sebou. V rohu u každého oka se však ukrývá speciální kamera, která dokáže promítat obraz na hledí v reálném čase.

V praxi to pak vypadá tak, jako by skutečně byl před vámi vytvořen virtuální předmět. Vše se ale odehrává pouze v náhlavní sadě. HoloLens přitom nemá najít uplatnění pouze u her, ale také u celé řady aplikací.

Už nyní je k dispozici například program Skype. U něj se volající zobrazí na virtuálním displeji před vámi a je jedno, jestli zrovna cestujete hromadnou dopravou nebo sedíte doma na gauči. Nabídka aplikací by se měla postupem času rozrůstat.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám