Hlavní obsah

Nový MacBook Pro je trefa do černého. Apple hlásí rekordní objednávky

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Apple minulý týden s velkou parádou odhalila nový MacBook Pro. A podle všeho to byla trefa do černého, neboť poptávka po novince je údajně rekordní. V rozhovoru pro server Independent to potvrdil marketingový ředitel amerického počítačového gigantu Phil Schiller.

Foto: archív výrobce

MacBook Pro

Článek

„Už nyní můžeme potvrdit, že zájem o MacBooky Pro je rekordní,“ prohlásil Schiller s tím, že takového počtu předobjednávek nedosáhl žádný jiný model s logem nakousnutého jablka. Přesná čísla však neupřesnil. V současnosti tak není jasné ani to, zda je vyšší zájem o 13, nebo 15palcový model.

Nové přenosné počítače od Applu mají být jedním z největších lákadel Applu před Vánocemi. Patrně největším vylepšením je integrace druhého displeje. Tenký OLED panel bude lemovat prakticky celý horní okraj klávesnice. Apple tento prvek nazývá Touch Bar a integroval do něj i čtečku otisků prstů.

Foto: archív výrobce

Detailní pohled na Touch Bar

Touch Bar bude sloužit nejen k ovládání hlasitosti a některých multimediálních funkcí notebooku, jeho funkčnost se totiž bude měnit podle aplikací, ve kterých se bude používat.

Zástupci amerického počítačového gigantu například na tiskovce minulý týden ukázali využití v grafickém editoru Adobe Photoshop a hudební aplikaci DJ Pro. Jaké další programy budou dotykovou vrstvu využívat, zatím není jasné.

Třináctipalcový model bude pohánět procesor Intel Core i5 taktovaný na frekvenci 2,9 GHz. Ten se v případě potřeby dokáže automaticky přetaktovat na 3,3 GHz. Stroj bude mít až 512GB SSD jednotku a ve všech konfiguracích 8 GB operační paměti. O grafický výkon se pak bude starat integrovaný čip Intel Iris 550.

Foto: Beck Diefenbach, Reuters

Nový MacBook Pro

Patnáctipalcový model bude ještě výkonnější. Pracovní tempo u něj bude udávat procesor Intel Core i7 při frekvenci 2,7 GHz, který se dokáže přetaktovat až na 3,6 GHz. Ten bude doplněn o dedikovanou grafickou kartu AMD Radeon Pro 455 se 2 GB vlastní paměti. Počítá se s 16 GB operační paměti a až 512GB SSD jednotkou.

Na nový počítač láká před Vánocemi také Microsoft. Srovnání obou strojů – modelů MacBook Pro a SurfaceBook i7 najdete v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Foto: archiv firem

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám