Hlavní obsah

České ceny páté generace akčních kamer GoPro odhaleny

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Akční kamery GoPro Hero 5 Session a Hero 5 Black si odbyly premiéru teprve minulý týden, přesto je již někteří tuzemští prodejci zařadili do své nabídky. Ceny v rámci předobjednávky víceméně korespondují se sumami, za které se loni nabízeli předchůdci obou novinek. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz.

Foto: archív výrobce

Nové akční kamery GoPro

Článek

Menší verze Hero 5 Session se nabízí za 8999 Kč, za větší Hero 5 Black pak případní zájemci zaplatí podle Zboží.cz 11 999 Kč. Nabídky v jednotlivých obchodech jsou prakticky na chlup stejné, liší se maximálně v řádu několika málo korun. Lze tedy předpokládat, že jde o cenu doporučenou výrobcem.

V současnosti jsou však obě novinky nabízeny pouze v rámci předobjednávky, přesné datum zahájení prodeje zatím nebylo stanoveno. Někteří obchodníci nicméně na svých stránkách uvádějí, že fyzicky skladem tyto akční kamery budou mít v průběhu října.

Foto: archív výrobce

GoPro Hero 5 Black

Kamera GoPro Hero 5 Black se na rozdíl od předchůdce obejde bez speciálního pouzdra, vodotěsná je sama od sebe. Už v základu obsahuje akční kamera dotykový displej. Ten má úhlopříčku dva palce a zakrývá prakticky celou zadní stranu zařízení.

Poměrně zajímavé změny se udály také v útrobách přístroje. Výrobce například vůbec poprvé integroval do akční kamery GPS senzor, díky němuž například záznam jízdy může rovnou obsahovat i polohu. Totéž platí také o pořízených fotografiích.

Foto: archív výrobce

GoPro Hero 5 Black

Kamera využívá čip s rozlišením 12 megapixelů, díky němuž je schopná pořizovat 4K videa při 30 snímcích za sekundu. V případě Full HD standardu je pak k dispozici 120 snímků za sekundu. Zajímavé je také to, že Hero 5 Black nabízí nově také stabilizaci obrazu.

Hero 5 Session cílí na uživatele, kteří kladou důraz na co nejkompaktnější provedení. Také tento model dokáže natáčet 4K videa při 30 snímcích za sekundu. Kvůli důrazu na co nejkompaktnější rozměry není Hero 5 Session vybavena vlastním displejem. Uživatelé ji však nově mohou ovládat prostřednictvím hlasových povelů.

Foto: archív výrobce

GoPro Hero 5 Session

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám