Hlavní obsah

Samsung chystá konkurenta pro iPad Air 2

Novinky, chm

Nevraživost mezi společnostmi Apple a Samsung je patrná na první pohled. Jakmile se na pultech obchodů objeví nějaký nový mobilní přístroj s logem nakousnutého jablka, zástupci jihokorejského elektronického gigantu kontrují vlastním modelem. Nyní mají zálusk na počítačový tablet iPad Air 2.

Foto: archív výrobce

Apple iPad Air 2

Článek

Příchod žádného nového modelu sice Samsung oficiálně nepotvrdil, podle serveru Liliputing jsou nicméně práce na něm již v plném proudu.

Mělo by jít o přístroj s 10,1palcovou obrazovkou, která nabídne rozlišení 1920 x 1080 obrazových bodů.

Zajímavé je, že v útrobách tabletu se bude ukrývat dotykové pero S-Pen, které by mělo sloužit ke snadnějšímu ovládání displeje. Tím se doposud pyšnily phablety Note, ve výbavě jej má i nejnovější model Note 7. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Samsung Galaxy Note 7Video: archív výrobce

Po hardwarové stránce by měla novinka nabídnout rychlý čtyřjádrový procesor Exynos a podporu pro paměťové karty typu microSD. Dále se počítá s využitím bezdrátových standardů wi-fi 802.11n a Bluetooth 4.2. Více toho zatím o novém tabletu známo není.

Otazník zatím visí nad případnou dostupností novinky. S největší pravděpodobností ale bude odhalena ještě před Vánocemi.

Co umí iPad Air 2?

Zmiňovaný iPad Air 2 byl svého času nejtenčí tablet na světě, jeho tloušťka činí pouhých 6,1 mm. Je tedy dvakrát tenčí než první generace jablečného počítačového tabletu. Přesto je jeho výkon až dvanáctkrát vyšší než v případě předchůdce, po grafické stránce je Air 2 dokonce až 180krát rychlejší ve srovnání s první generací iPadu.

I přes nárůst výkonu nijak dramaticky nepoklesla výdrž baterie. Bez elektrické zásuvky by se novinka měla obejít až deset hodin. Nová generace iPadu má také po vzoru iPhonů čtečku otisků prstů zabudovanou v domovském tlačítku pod displejem. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Oba nové iPady vedle sebe

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám