Hlavní obsah

Nejlepší tablet v historii Applu dorazil do Česka. Nejlevnější verze stojí 25 000 Kč

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Apple ve středu oficiálně začala prodávat v České republice nový počítačový tablet iPad Pro, který představuje to nejlepší, co americký počítačový gigant kdy vyrobil. Tomu odpovídá i cena novinky, jde totiž zároveň o nejdražší tablet s logem nakousnutého jablka.

Apple iPad Pro Video: Apple

 
Článek

U tuzemských prodejců začínají ceny nového iPadu Pro na částce 24 990 Kč. Tu zájemci zaplatí za 32GB model. Podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam, se ale v závislosti na kapacitě úložného prostoru může vyšplhat až na 36 990 Kč. Na takovou sumu si čeští prodejci cení 128GB verzi.

Dražší tablet Apple nikdy dříve neuvedl. Nové iPady se v minulosti vždy prodávaly v základní konfiguraci za cenu okolo 10 až 20 tisíc korun.

Foto: Beck Diefenbach, Reuters

Apple iPad Pro

Apple iPad Pro má displej s úhlopříčkou 12,9 palce (32,8 cm) a rozlišení 2732 x 2048 pixelů. Doposud přitom Apple u svých tabletů nabízel pouze 9,7 nebo 7,9palcové obrazovky. Proti iPadu Mini je tak novinka téměř dvakrát tak velká.

¨Rozměry zařízení jsou 305,7 x 220,6 x 6,9 mm. Hmotnost pak činí 713 g, respektive 723 g v případě modelu s 3G připojením.

Pro pohodlnější ovládání proto bude k novince Apple nabízet speciální stylus, který by měl svou přesností dostačovat i profesionálním grafikům. K modelu iPad Pro bude možné dokoupit také speciální obal, který má sloužit jako klávesnice.

Uvnitř tabletu tepe nový procesor Apple A9X, který je podle zástupců Applu 1,8krát rychlejší než předchozí generace. Grafický výkon má u novinky narůst dvojnásobně. Z výbavy iPadu Pro se sluší vyzdvihnout také osmimegapixelovou kameru či podporu rychlých datových přenosů LTE. Potěší také přítomnost hned čtyř reproduktorů pro věrnější zprostředkování prostorového zvuku.

Foto: Eric Risberg, ČTK/AP

Apple iPad Pro

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám