Hlavní obsah

Apple pohřbil nejlevnější iPad

Novinky, zgl

Společnost Apple v tichosti stáhla ze své nabídky první generaci počítačového tabletu iPad mini. Ten byl přitom nejlevnějším tabletem s logem nakousnutého jablka, jaký bylo možné v současnosti zakoupit. Upozornil na to server Tech Crunch.

První generace iPadu MiniVideo: Apple, .

 
Článek

Oficiální nabídka amerického počítačového gigantu tak nově zahrnuje už jen iPad mini 2 a mini 3. Stařičký model, který si odbyl premiéru už v roce 2012, sice není možné prostřednictvím oficiálního internetového obchodu zakoupit, ale řada tuzemských prodejců jej ještě ze svých nabídek nestáhla.

Podle Zboží.cz startují ceny jedničky na 5692 Kč. V závislosti na kapacitě úložného prostoru a způsobu připojení se však mohou klidně vyšplhat i na více než 14 000 korun.

Foto: repro Apple

Aktuální nabídka iPadů v oficiálním internetovém obchodě Applu

Nejlevnějším počítačovým tabletem v nabídce společnosti Apple je tak v současnosti iPad mini 2. Oficiální cena základního 16GB modelu je stanovena na 7990 Kč. Na internetu je však možné tuto konkrétní verzi sehnat ještě o něco levněji – od 7755 Kč.

První generace iPadu Mini představovala v roce 2012 poměrně revoluční produkt. Do té doby totiž všechny generace tabletů od Applu měly displej s úhlopříčkou 9,7 palce. IPad mini má ale pouze 7,9palcovou plochu s rozlišením 1024 x 768 obrazových bodů.

Může se vám hodit na službě Firmy.cz:

Bývalý šéf a jeden ze spoluzakladatelů Applu Steve Jobs přitom vždy tablety s menší úhlopříčkou odmítal. Podle některých analytiků ale jablečný výrobce neměl s ohledem na stále úspěšnější konkurenci na výběr. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám