Hlavní obsah

Apple iPad Air zlevnil na historické minimum

Novinky, zgl

Společnost Apple odhalí s největší pravděpodobností příští měsíc novou generaci počítačového tabletu iPad. Představeny by měly být tradičně dvě verze – s menším a větším displejem. Na to již nyní reagují i tuzemští obchodníci a aktuální vlajková loď citelně zlevňuje, ceny dokonce spadly pod pomyslnou hranici 11 tisíc korun.

Foto: archív výrobce

Apple iPad Air

Článek

Podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam, ceny iPadu Air startují na 10 790 Kč. Ještě na začátku prázdnin se přitom tento tablet s logem nakousnutého jablka prodával za více než 12 tisíc korun. Uvedená cena se týká pouze 16GB verze s wi-fi připojením.

Foto: archív výrobce

Apple iPad Air

V závislosti na kapacitě přístroje a integraci 3G modemu se výsledná suma může vyšplhat klidně i na více než dvojnásobek. Ceny za 128GB model se slotem na SIM kartu se šplhají až na 25 292 Kč.

Velký Air s 9,7palcovým displejem je jedním z nejlehčích a nejtenčích (7,5 mm) tabletů na trhu. Přitom ale díky 64bitovému procesoru Apple A7 nabízí citelně vyšší výkon než předchůdce. Například při otevírání nejrůznějších souborů by měl být přístroj až dvakrát rychlejší.

Apple už vyrábí nové iPady i iPhony

Představení nových iPadů je na spadnutí. Podle agentury Bloomberg již dodavatelé amerického počítačového gigantu začali masově vyrábět iPady s úhlopříčkou 9,7 palce. Do výroby nyní vstupuje i verze s úhlopříčkou 7,9 palce. Oba modely by se měly začít prodávat do konce roku.

Foto: repro kitguru.net

Údajná podoba iPhonu 6

Společnost Apple již údajně objednala také výrobu 70 miliónů kusů nové generace chytrých telefonů s logem nakousnutého jablka. První zákazníci by se jich měli dočkat na přelomu září a října, uvedl server Kit Guru. [celá zpráva]

Společnost Apple zatím informace o nových přístrojích nijak nekomentovala. To ale není nic výjimečného, protože zástupci firmy za žádných okolností neprozrazují informace o nových produktech před jejich oficiálním představením.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám