Hlavní obsah

Malý prstýnek dokáže ovládat televizor, počítač i mobil

Novinky, zgl

O tom, jak může být nositelná elektronika praktická v každodenním životě, se snaží přesvědčit americká společnost Whipsaw. Na první pohled obyčejný prstýnek nazývaný Nod totiž dokáže ovládat různé přístroje v domácnosti pomocí gest.

Whipsaw Nod

 
Článek

Podle informací výrobce by měla být novinka schopná spolupracovat až s osmi desítkami různých zařízení. Podporovány jsou počítače i notebooky s operačními systémy Mac OS X a Windows, ale také chytré telefony a počítačové tablety pracující na platformě Android a iOS od Applu.

Počítá se ale i s chytrými televizory a dalšími domácími spotřebiči vybavenými vlastním operačním systémem. Není tak vyloučeno, že v dohledné době bude tímto systémem možné ovládat klidně i troubu nebo pračku.

Foto: archív výrobce

Whipsaw nod

Uvnitř prstenu je senzor, který dokáže zaznamenávat pohyby ruky ve volném prostoru a přenášet je na obrazovku. Tlačítky na vrchní straně je možné jednoduše nabídku potvrdit nebo se vrátit zpět nebo pomocí dotykové plochy rychle posouvat internetové stránky podobně jako s obyčejnou počítačovou myší.

Spojení probíhá výhradně prostřednictvím bezdrátových standardů wi-fi a Bluetooth, dosah bezdrátového signálu je zhruba deset metrů.

Americká společnost Whipsaw již nyní nabízí na svých internetových stránkách prstýnek ke koupi v rámci předobjednávky. Vybírat je možné ze čtyř různých velikostí, všechny vyjdou na jednotnou cenu 149 USD, tedy necelé tři tisíce korun. Fyzicky dostupný Nod bude až koncem roku.

Foto: archív výrobce

Whipsaw nod

Reklama

Výběr článků

Načítám