Hlavní obsah

Legendární počítače od Sony, které diktovaly módu

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Sony oznámila velkou restrukturalizaci celého podniku, v rámci které se zbaví ztrátové počítačové divize. Přitom právě značka Vaio diktovala módní styl, především v oblasti notebooků. A to nejen poslední roky, ale už od devadesátých let minulého století.

Foto: archív výrobce

Designová řada ultramobilních notebooků Vaio P

Článek
Foto: archív výrobce

Na kompaktní rozměry sázel v roce 1998 VAIO C1. Měl displej s úhlopříčkou 8,9 palce a pracoval pod operačním systémem Windows 98.

Foto: archív výrobce

Řada Vaio neobsahuje pouze přenosné počítače. Série MX experimentovala v roce 2000 s propojením tradičního stolního PC a hudebním mikrosystémem.

Foto: archív výrobce

Na experimenty s hybridy byli inženýři ze Sony experti. V roce 2002 přinesli řadu Vaio W kombinující klasické PC a TV.

Foto: archív výrobce

Nízkou hmotnost a extrémně tenkou konstrukci nabídl v roce 2004 model Vaio X505. Zlé jazyky často tvrdí, že právě tímto modelem se inspirovali designéři Applu při návrhu prvního Macbooku Air v roce 2008.

Foto: archív výrobce

Předchůdcem dnešních tabletů byl futuristický přístroj Vaio UX. Nabídl výsuvnou klávesnici a dotykový displej.

Foto: archív výrobce

Spojit funkce PC a TV se zástupci společnosti Sony snažili opět v roce 2005, tentokrát však elegantněji a hlavně výrazně výkonněji. 20palcový displej, 1 GB operační paměti a 3GHz procesor Intel Pentium 4 - to byly na tehdejší dobu špičkové parametry.

Foto: archív výrobce

V roce 2009 přišla Sony s ultramobilní řadou Vaio P. Tyto přístroje byly tak kompaktní a nabízely se v atraktivních barevných variantách.

Foto: archív výrobce

V roce 2009 se na pultech obchodů objevil model Vaio X. Vážil pouze 655 gramů a podle výrobce byl tehdy nejtenčím notebookem na světě.

Foto: archív výrobce

Sony VAIO Fit 14A multi-flip

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám